sayın kerem, şöyle belirteyim,
benim sitelerimden dolayı sunucunun ıp kara listeye alınarak sitelerimin mail gönderememesi konusunda haklısınız. fakat aynı sunucudaki diğer sitelerin spam yapması sonucunda benim sitelerim hiç mail gönderemiyorsa firma bu sorunu bana yükleyemez.
sonuç olarak benim sitelerimden spam yapılmadıkça mail gönderimimde sorun olmaması gerekir.
sonuç olarak forum siteleri ve üyelikli diğer yazılımlar mail aktivasyonlu üye kabulü yapıyor. üye olana aktivasyon maili gitmeyecekse ortada sunucudan kaynaklı bir sorun var demektir.
Yeniden merhaba;
Eğer
paylaşımlı hosting hizmeti satın almışsanız, bir başka sitenin sebep olduğu "IP adresinin kara listeye girmesi problemi"nden sizin de etkilenmeniz normaldir. Çünkü paylaşımlı hosting hizmetinde hem sizin siteleriniz, hem de diğer müşterilerin siteleri aynı ana IP adresi üzerinden e-posta gönderimini yapar. Dolayısıyla böyle bir durumda sizin de etkilenmeniz normaldir. Aynı durum sizden kaynaklandığında bir başka müşterinin sizinle aynı tepki vereceğini düşündüğümüzde aslında bütün müşterilerin bu konuda azami hassasiyet göstermesi gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.
Eğer e-posta gönderiminde bu tarz bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız ek IP adresi satın alıp, sitelerinize ait e-posta gönderimlerinin bu IP üzerinden yapılmasını talep edebilirsiniz. Veya paylaşımlı hizmet yerine tamamen size tahsis edilmiş olan sanal sunucu veya fiziksel sunucu hizmetlerini tercih edebilirsiniz.