glacier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki hocam bu analizi nasıl yapacağız tavsiyeniz varmı?
Benim size önerim şu anda yazı almamanız. Yani tanıtım yazısı vs.

Sitenizi detaylı olarak masaya yatırın. Bunun için istatistiklerinin elinizde olması gerekir. Bu istatistikleri kullanarak hangi sayfalarınızın veya sayfanızı zarar gördüğünü tespit edin. Örneğin burada bir arkadaş yazmış bu yöntemi kullanabilirsiniz https://www.r10.net/google-optimizasy...u-analizi.html

Zararınızı tespit edebilirseniz kafanızda ortaya çıkan tablo daha netleşmiş olacak. Diyelim bu 10 k hitin büyük kısmını birkaç altsayfadan kaybetmişsiniz. Muhtemelen o altsayfalara daha çok backlink alınmıştır. Tabii başka sebepleri de olabilir. O sayfayı silin. Google indexinden çıkarsın. Yazıyı da yeniden yazıp başka bir sayfa olarak indexletin. Ben backlink temizleme işlerini zaten yapmış olduğunuzu varsayarak bunu söylüyorum. Tabii ki spam backlinklerinizi temizlemek ilk işiniz olsun.

Örneğin backlinklerinize göz atarken xpressengine tarz obl yüksek backlinkler gördüm. Bunlar yüzde yüz penguen nedenidir diyebilirim.

Tüm yapabileceklerinizi siz yapın. Ancak hemen kurtulma olmayabilir. Dediğim gibi güncelleme olmalı. Bu konuda 2. yılım gözlem yapıyorum çünkü sitelerim geçen yıl ilk penguene yakalanan sitelerden. Bir güncelleme geliyor. Bu güncelleme öncesi tüm cezalar kalkıyor. Daha sonra tekrar sitelerin bir kısmı cezaya giriyor, çünkü ortaya çıkaran nedenler tam kalkmamıştır...