Diyelim kafamda proje var ve tahminimce 5 ay sonra günlük 50-60 usd kazanabilecek bir proje. Proje değil aslında bildiğin adsense'ten kazanan web sitesi.

2 senaryo var...

1. Senaryo: Alan adı ve hosting sponsorluğu.
Bundaki durum çok ironik. Tüm emek proje sahibinde, sizin sadece 9,99 dolarlık bir domain katkınız ve birkaç seo adı verilen site içi optimizasyon yapmanız. Hostingi ben paradan saymıyorum ücretsiz hostingle bile ilk 5 ay götürülebilir.

Günde 50 dolar kazanan bir web sitesinin benim gözümdeki değeri gelirinin 12 katıdır. Ama 6 katı üzerinden değerlendireceğim. Tam tamına 18.000 TL yapıyor. İçeriği zaten ben girdiğimde bu gelire ulaşabileceğine inanıyorum, 5 ay sonra sen bakacaksın gelir müthiş. Diyeceksin bana projeyi sana devretmem için bana 10,000 TL ödeme yapman gerekiyor.

Bu tamamen mantıksız. Böyle sponsorluk olmaz. Tamamen saçmalık. Cidden para kazanabileceğini düşünüpte domain hosting parası bulamayacak birinin bu forumda olduğunu düşünemiyorum.

2. Senaryo: Alan adı + hosting + iş gücü sponsorluğu.
Bu biraz daha mantıklı geldi. Ama yine de yetersiz gibi. İşin içine iş gücü eklenince daha kabul edilebilir duruyor. İçerikleri sen gireceksin diyelim(editör tutarak veya her nasılsa). Burada da fikir zaten proje desteği almak isteyen kişide. İçerik yazmaya vakti olmayan adam zaten iyi para kazanıyor olmalı bana göre. Vakti olmasa bile makale editörü tutabilir(nasılsa kazanıyor). Vakti olup parası olmayan adam da kendi yazabilir.

Mesajı yazmamdaki amaç aşağıdaki kısım.

Alıntı
5. ay sonunda, reklam gelirlerini sizlerden isteyeceğim. Ona göre de belirli yüzdeler olmak üzere kârdan pay vermenizi şart koşacağım. 5. aydan, 12. aya kadar bu şekilde devam edecek, 12. ay sonunda isterseniz proje bedelini belirleyip, projeyi benden satın alacaksınız, isterseniz de aynı şekilde anlaşma üzerinde devam edeceksiniz.
3-5 ay sonra belirlenecek birşey değil bu. Projeye başlamadan önce, ortak kaldığınız sürece gelirin ne kadarını istediğinizin ve ortaklıktan ayrılma durumu olacaksa projeyi ne kadara devredeceğinizi mutlaka belirlemeniz gerekiyor.

Sonradan belirlenecekse her durumda senin daha kârlı çıkman için hazırlanmış bir senaryo görünmekte.