DizayNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sizin gösterdiğiniz en çok reglenen, benim anlattığım Türkiyede en akılda kalıcı sıralaması.

Ben şu sözlerinize göre yazdım mesajımı ;

DizayNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

.com domain tüm dünya dilleri içerisinde en sık kullanılan ve en kolay hatırlanabilen domain uzantısı olduğu için insanlar senindomain.com'u senindomain.net'ten daha rahat hatırlıyor.

Durum böyle olunca .net domainler 2. sırayı alıyor ki dünya üzerinde en çok tercih edilen 2.domain uzantısı .net uzantısıdır. Aynı mantıkla .org .biz .info .us diye devam ediyor.

Tercih edilen dediğinizde, satın alma da bir tercihtir. Tabiki kişisel görüşünüz sanırım, saygı duyarım. Ama şahsi fikrim, .info akılda kalıcı bir uzantı değil Türkiye için.

Yine şahsi fikrim; Türkiye'de söz konusu akılda kalıcılık ise; com, net, com.tr, biz, org, gen.tr, co(belki)... diye sıralanabilir. com.tr 'nin 3. sırada olma nedeni ise yıllar önce yayınlanan "garanti kom tere, iki tıka bir porşe" reklamlarıdır. Dilerseniz deneyin, babanıza ya da yaşça büyük bir kişiye birkaç site ismi söylemesini isteyin, genelde site ismi "falanfilan kom" ise, bunu bizim büyüklerimiz "falanfilan kom tere" olarak çevirirler.

Aslında genç nüfusa göre ve orta yaş üstü nüfusa göre değişim göstermekte popülerite Türkiye'de.

Yazdığım bu fikirler, şahsi fikrim. Bu konuda Türkiye'de yapılmış bir araştırma okumadım. Fakat çok güzel araştırma konusu olur bu Domain ile ilgilenen arkadaşlar araştırma yapar ise burada paylaşabilir. Ben de bir anket tarzı araştırma yapacağım bu konuda rastgele seçtiğim tanıdıklarım üzerinde.