Domaininiz için çöpe gitti yakıştırması doğru sayılmaz. Sadece artık eskisi gibi olmayabilir. Bence domainden tamamen vazgeçmeyin. Zamana bırakın. Matt Cutts bir video bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada :
demişti. Biz de söylediklerini yaşadık. Çok fazla çaba sarfediyorsunuz, istediğinizi almak için çok uzun süre gerekiyor.
Aynı şekilde ceza almış bir sitem var. önce -30, bir süre sonra -60 bir süre sonra -100'lere gitti. Şimdi sürekli geriye gidiyor. En son -200 civarındaydı. Siteyle uğraşmayı bıraktım. Yeni domainle işe başladım. Ve iyi ki yeni domain ile başlamışım dedim. Şuan istediğim kelimede birinci sırada.
Algoritmanın cezalı sitelere tepkisi hızlı olmuyor. Bence siteyi nadasa bırakın. İçerik girme sayınızı azaltıp, az sayıdaki içeriklerin kalitesini yükseltin.
Ben hiç bir çalışmamda, algoritmik ceza almış siteden, yeni sitelere link çıkışı yapmadım. Bu nedenle sonuçlarının ne olabileceğini kestiremiyorum. Eğer denemeye karar verirseniz açıkcası sonucunu merak ediyorum.
Evet, bunu görüyorum bende. Adwords verdim siteyi, 5-6 gündür hit sağlıyorum böylelikle. Fakat 1 gram etkisi dahi olmadığını izliyorum.
Şimdi site bazı kelimelerde halen çok iyi noktalarda. En azından yerel link sağlamak faydalı olur diye düşünüyorum.
Ceza almayan kelimelerde:
Örneğin: xxx makinası aramasında ilk sayfada olan sonuçtan, xxxmakinası.com siteme link çıkaracağım.
Fakat genel link çıkarmaktan tedirginim.