Senin becerin ve isteklerin nelerdir ona göre seçim yapmalısın ama aklıma gelen bir teoiri ile yazmak istiyorum.

- Web tasarım; artık herkesin yapabildiği gibi gözüktüğü html, css ile kodlayıp artık piyasasının yavaşça öldürülmeye tetiklenen bir alan bana kalırsa. 20 'ye tasarım arayanlar, 50 'ye sıfırdan kodlanma tasarım isteyenler çok bu piyasa da. Kurumsal olsan dahi pek bir satış söz konusu olabilir mi. Birde herkesi tatmin etmek mümkün değil.
Ama ilerde ek bilgin olur ve 50-100 Allah bereket versin zihniyetinde ilerleyeceksen bu tam sana göre olabilir.

- Programlama; Biraz ağır ve külfetlidir. Zihinin çok çalışması lazım kısaca. Kodlarla ve ağır kodlarla işin çok olacaktır. Programlayıp satışa sunabilirsin. Programlar yaparak güzel ücretler alabilirsin. Ayrıca piyasa da isim yapmak içinde ücretsiz işe yarar programlar yazıp dağıtabilirsin ve isim yapabilirsin. Ayrıca sağlam ekmek kapısı olabilir. Kurumsal olarak ilerlenirse getirisi yüksek olur. Şirketler, ofisler için özel programlar yazdırmak isteyen firmalar olabilir. 50 'ye de program yazan var ama işine göre değişir tabi ki. Ama yanlışım yoksa bazı programlarında 3000 'den kapı açılıp devamlı yükselişte olduğunu duymuştum. (Duydum; ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum.)

Ama ben sen olsaydım eğer; Web Tasarım seçerdim. Bir ilgim var nedense.