Ilk webmaster'lık günlerim hariç bu SEO makalelerine ve yazdıklarına pek güvenmedim. Önyargı'dan dolayı değil, gerçeğin ortada olmasından dolayı.
Merak ediyorum, SEO makaleleri ve hatta kitapları yazanlar var; acaba kendilerine bu SEO bilgileri faydalı oluyor mu?
Bir SEO sitesini inceleme fırsatı buldum. Icerikler tamamen özgün ve kısa yazılmış. Ancak farkettiğim şu ki; çok çok az bilgi verilmiş. Bilgi vermekten kaçınarak SEO makalesi yazmak oyalamaktan ve kısa yoldan kazanmaktan başka birşey değil.
Ayrıca son günlerde bu makaleleri burada paylaşanların bazıları artık konuda kendi sitelerinin linklerini ekleyip bu linkten devam etmemizi istiyorlar. Bu da hiç hoş gelmiyor. Tamam, emeğin hakkı verilmeli ancak onca yol dururken bu tür yollara başvurulması hiç hoş bir durum değil. Madem SEO ustasısın, başka yollardan hit çekebilecekken bu kadar açık bir şekilde hit çekmek SEO ustasına yakışmayan hareket...
Özetle; SEO makaleleri sizlere ne kadar faydalı oluyor? Açıkçası ben her okuduğumda "Hmm, demek böyle, bundan sonra böyle yapmalıyım" diyorum fakat uygulamaya geçtiğimde aslında verilen bilginin ne kadar az olduğunun farkına varıyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerimde haksız mıyım? Yanlış düşünüyorda olabilirim, hatamı kabul ederim...