Lösemide burun kanıyorsa trombosit yok denecek kadar aza düşmüştür yani bir insan vücudunda ortalama 200.000-400.000 trombosit bulunur.
Trombosit kanamayı durdurur ve kanın pıhtılaşmasını sağlar. Trombosit azaldığında karaciğer ve dalak büyür. Karında şişkinlik, gaz ve iştahsızlık, tok karın gibi hisler belirir. Kanama evresi işte trombosit azaldığında görülür. Her hastada görülecek diye bir kesinliği yoktur.
Ateş ve kusma ise 4 hastadan 2'sinde görülecek tiptedir. Gribal enfeksiyonlar ya da mevsimsel (soğuk) enfeksiyonları olarak algılanmaktadır. Gelen hastaların 4'te 2'si geçmeyen grip ve enfeksiyon belirtlileriyle gelir.
Benim belirtlilerim kas ve kemik ağrısı olarak başladı sonrasında ishal, iştahsızlık v.s gibi gitti.
Vücudunuz lösemiyle savaşıyor olabilir. Her insanda kanser hücreleri vardır. Vücudun savunma mekanizması yani bağışıklık sistemi olan beyaz kürelerde ortaya çıkar. Karşılıklı olarak sürekli savaşırlar. Vücut yenik düşerse beyaz küreyi kendi çıkarları için kullanır blastlar. Yorgunluk ve bitkinlik var mı?
Lösemi'de ilk blast'ın (kanser hücresinin) çoğalmaya başlamasıyla vücudu yatağa düşerecek düzeye gelmesi öyle aylar yıllar süren birşey değil ortalama 1 ya da 1,5 haftadır. Bana teşhisin konması 2 hafta kadar sürdü hocam size öyle söyleyeyim.
Ve hafta sonu felan beklemedik üniversite hastanesine gittik ve üniversite hastanesinde cuma akşamı bulunduk. cumartesi pazar tetkikler yapıldı pazartesi günü teşhis kondu.
Pazartesi olayı ben bunları yaşadıktan sonra benim için çok yanlış bir kavramdır.
Geçmiş olsun hocam sana da.Peki herhangi bir polikliniğe gitsem kan sayımı yaptırsam belli olur mu neyin ne olduğu ?
Birde yorgunluk falan yok.Zaten bütün gün evde oturuyorum pc başında.Ateşde yok çok şükür.Yani şu morluk mudur nedir onun dışında pek birşey yok.Kansızlık olabilir mi diye de düşünüyorum kendi kendime.Belki o yüzden olmuştur