Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar Mühendisi arkadaşlar aşağıdaki konu üzerinde toplanırsa daha faydalı olur. Çok faydalı bilgilere yer verilmiş durumda.
Konu için tıklayın...

Bu konuda bilgi vermekten çok mesleği karalamak için giren kişiler mevcut , mümkünse o kişiler verdiğim konuya girip de "bilgisayar mühendisliği şöyledir , böyledir " demezse sevinirim. Meslek hakkındaki yorumlarını kendilerine saklasınlar. Herkes belirli araştırmalar yapıp tercih yapıyor bu mesleği , bu yüzden nasıl meslektir kısmını herkes kendi araştırmaları sonucu öğreniyor. Yorum yapmalarına gerek yok , varsa bilgisayar mühendislerinin kendilerini nasıl geliştirip , ilerleteceğine dair yorumları yapsınlar. Diğer türlü onlardan meslek hakkında yorum yapmalarını isteyen olmadı
Katılıyorum her meslekten her yıl binlerce mezun veriliyor ne yani çok mezun var seçmeyecekmiyiz. Öğretmen olma ataması yok dershanede sürünürsün mühendis olma zor mezunu çok şöyle böyle geriye zaten mf3 bölümleri kalıyor tıp vs. Ee onu sevmeyen adam ne yapsın yani. Burada yazdığınız yorumlara göre insanlar meslek seçiyor. Ben uzun zamandır bilgisayar mühendisliği istiyordum lisedeyken tercih dönemi geldiğinde o kadar farklı yorumlar gördüm ki bir an başka mesleklere bile yöneldim. İnşaat a bakıyorsun paran varsa tanıdığın varsa diyorlar ona da. Her mesleğe kulp buluyorlar. Yine de sevdiğim için seçtim. Ben kişinin sevdiği mesleği yapması taraftarıyım. Sürekli iyi tarafından bakalım demiyorum - taraflarıda vardır ancak en azından daha faydalı bir şeylerden bahsedilirse seçen kişiler kendini geliştirir daha faydalı bir mühendis olur.