BerkIzgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durumun şimdilik böyle olduğunu düşünüyorum.
Türkiyede yazılım mühendisi bu zamana kadar olmadığı için firmalar mecburen bilgisayar mühendislerini alıp yazılım işlerini yaptırıyorlardı.
Bu durumun hemen etkisi görülmesede 10 yıl sonra bilgisayar mühendislerinin iyice zor durumda kalacağını düşünüyorum.
Hocam doğrudur Bilgisayar Mühendisleri ilk aşamada yazılım işleri yapıyorlar şirketlerde fakat sizin atladığınız şey bir Bilgisayar Mühendisi ömür boyu yazılım yapmıyor. Ekstra olarak Bilgisayar Mühendisi olan bir insan Network , Veritabanı , Big Data , Sistem , Arge uzmanı olabildiği gibi genelde belli bir tecrübeden sonra en kötü proje yöneticiliği yapmaktadır. Ben açıkçası Bilgisayar Mühendisi olan bir insan varken Yazılım Mühendisini bu pozisyonlarda tercih etmem. Bu yüzden 10 sene içinde Bilgisayar Mühendisleri için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Eğer mezun sayısı piyasadaki ihtiyaçtan fazla olursa belli bir rekabet olacaktır bu durumda kendini geliştiremeyen mezunlar sıkıntıya düşebilir. Ancak piyasadaki Bilgisayar Mühendisi ihtiyacı da sürekli artacak gibi görünüyor.

Sonuç olarak okullarda yazılım öğretiyor olabilirler fakat Bilgisayar Mühendisi yazılım yapan insan değildir , olmamalıdır da.