TheMask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
shelleri silseler ne olucakki wordpressdeki herhangi bir eklentinizin açığını kullanarak shelli gene atarlar. hosting firması burada shell'i silmesi bir şeye yaramaz.

wordfence eklentisini kurmanızı öneririm böyle durumlarda
Katılıyorum. Shelli görünce silmeleri hiç bir şeyi değiştirmez. Burada site sahibi güvenliği almak zorunda ilgili sorun joomla'da da var eklentilerdeki açıklardan girerek dosya yüklüyorlar oda değil ***** tema kullanıyorlar ve temayı kullanan zaten kodlamadan anlamadığı için içersindeki dosyalara bakmıyor. Sonra hosting shell, spam mail kaynağı oluyor. Araştırma yaparak eklentileri ve temaları edinmenizi ve sürekli güvenlik düzeyinizi güncellemenizi öneririm.

kadir58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiyeden Dedicated harici shared hosting alınmaz zaten...çoğu firma Server Load değerinin yükselmesinden korkuyorlar niyeyse, tolerans göstermeden kapatmaları aşırı saçma

ayrıca türkiyedeki firmalar serverlarında niye antivirüs kullanmıyorlar anlamıyorum ve merak ediyorum niye kullanmıyorlar ??

uslubunuzda biraz ağır kaçmış tabi ki

Kadir elbete load değeri yükselmesinden korkulur bir sunucuda ortalama 500 tane site olduğunu varsayarsak 1 site load yapması sebebi ile diğer 499 site bundan zarar görmekte. Tolerans derken nasıl bir tolerans istiyorsun ki genelde zaten cloudlinux kullanılır cpu için izin verilen değere geldiğinizde otomatik yayınını kapatır. 500 site içerinde 499'u yayında kalıcak ise 1 tanesinin düşmesi normaldir her alanda. Bunun toleransı en fazla yeniden aktif edilerek optimize çalışmanızı yapmanızı sağlamaktır bana göre.

Antivirüs konusuna gelince kendi bilgim ve düşünceme göre linux sunucularda çoğunlukla tam yapılandırılmış bir virüs yazılımı mevcut değil en iyi şekilde güvenlik ayarlarını yapmaları ve yazılımları güncellemeleri yeterlidir. O tam olarak işe yaramayan yazılımlar ayrı bir cpu yapıyor. Bir hosting'deki dosyalar diye sitelere zarar vermiyorsa, sunucuya giriş portları tam olarak düzenlenmişse yeterlidir. Geriye kalan virüslü dosyayı yükleyen kullanıcıya, sitesinde açık bırakan kullanıcıya kalır oda kendine zarar verir.


Uslüp konusunda yorum yapamıyorum.