Madem herkez mazisini döküyor bende çizeyim birşeyler;

Sene 1985, Gaziosmanpaşa/Ortaköy ortakulundayım yaşım 11 Beşiktaş'ta IŞIK Ticaret'ten Amstrad 464 K yeşil monitörlü ilk bilgisayarımı rahmetli babannem karne hediyesi olarak almıştı, o yıllarda baktım herkez oyun oynuyor bilgisayarmı demeli yoksa game watch mı onu daha çözememişken henüz, bende ilk oyunlarımı bu pc. de yazdım. Dil "basic" oyunum space e basılınnca gökdelenlere bomba atılıp bina boyları ufaltan basit bir oyun, uçak sağ sol gittikçe 1 satır aşşağıya kayıp binaya dokunduğunda da Linux ilk komut belkide uni.lerde hep bu öğretilir " Merhaba Dünya" ama o yıllarda moda buydu "GAME OVER" yazısı ile karşılaşıyordunuz.

Bu şu an da oyun yazılımı ile uğraşan varsa belki de 3 dk sını almayacak bir action script çalışması ama ben bu oyunu en az 3 haftada yazıp 14.000 basic satırı ile kasete çekip kasetleri çoğaltıp okulda satıp harçlığımı çıkarırdım. Bu arada saat tornovidası ile kasetçalar kısmına pc.de kafa ayarıda yapılır kafa kirlendimi alkollü yada limon kolonyalı pamuk/bez ile temizlenirdi

Hey gidi günler heyyyyy baya eskilere daldım kusura bakmayın ama ticarete ilk o yaşta başlamıştım