Ben objektif bir yorum bırakıp başka da birşey yazmayacağım.
Savaş dediğimiz şey ne yazık ki televizyonda izlediğimiz Cüneyt Arkın'ın filmlerinden ibaret değildir. Battal Gazi'nin torunu mevzularıda değildir. Savaşlar zaten eskisi gibi değil. Gördüğünüz üzere gaz sayesinde onlarca, yüzlerce, binlerce çoluk çocuk öldü? Orada olan çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi?
İdeolojik olarak düşünüldüğünde savaşın amacı birşeyleri kazanmak ya da kaybetmemek için olmalıdır. ABD burada kaybetmemek için değil kendine kâr payı aradığı için var, kazanmak için var.
Atom bombasını biliyorsunuz. Çernobil nükleer faciasını da biliyorsunuz. Ya da ben yazdığım için araştırıp öğreneceksiniz. Nükleer (kimyasal) silahlar devreye girdiğinde ne yazık ki sadece o anın insanları ya da canlıları etkilenmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam atom bombasının uygulandığı çevrede 100 yıl bir canlı tanesine dahi rastlanmıyordu.
Çernobil yüzünden sakatlıklar, kanser vakaları ne kadar arttı? Çay durumu ne kadar tehlikeli hâle geldi? Bilmez misiniz? Bilseydiniz, böyle basite indirgenmiş bir konu açmazdınız diye düşünüyorum.
Savaş denen şey Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Musevi hiç fark etmez herkese zarar veren birşeydir. Ki yukarıda da söylediğim gibi anlık değil onlarca hatta yüzlerce yıl iz bırakan bir şeydir.
Ne demiş atalarımız?
"Tüfek icat oldu, Mert'lik bozuldu."
Okuyan okumayan, katılan katılmayan herkese teşekkür ediyorum.