Ülkenin en batısında oturuyorum, o yüzden endişe etmiyorum.
Doğuda oturan vatandaşlarımızın işi gerçekten çok zor, ülkemizin bu duruma gelmesi gerçekten üzücü. "Avrupa Birliğine girme, ekonomik iyileşme" konumundan, "ortadoğuda savaşma" durumuna geldik. Ne diyeyim.
Suriye bize zarar vermez zarar verecek tek şey abd.
Ben öyle olacağını sanmıyorum. Amerika'nın hava savunması, füzeleri vb bizde duruyor ve Suriye'ye dönük. Biraz daha bilgisayar terimine girersek, şuanda Amerika'yı biz "host ediyoruz". Ben Esad'ın yerinde olsam ilk önce Türkiye'yi vururdum bu durumda.
Tüm bunlara ek olarak, Rusya denizaltı savar ve savaş gemisini Akdeniz'e gönderiyor.
Aşama aşama gidelim (kendi görüşlerim bu yönde) ;
-Suriye Çin'in bir numaralı petrol sağlayıcısı. Çin, enerjisini Suriye'den sağlıyor.
-Amerika, ucuz ürünleri ve kendi ekonomisinde ÜRÜN ENFLASYONU yarattığı için Çin'den nefret ediyor ve enerji kaynaklarını kesmek istiyor.
-Rusya'nın Akdeniz'deki limanı Lazkiye, Suriye'de bulunuyor. Bildiğiniz üzere Rusya da Amerika'nın en büyük rakiplerinden biri.
-İran, eğer Suriye düşerse sıranın kendisine geleceğini biliyor. Hatırlatmakta fayda var, İran NÜKLEER güce sahip. Bu durumda kullanmaktan çekinmeyecektir. Kimin üzerinde kullanır sizce ? Amerika uzak, en yakında Amerika müttefiği kim var ? Ya....

-Lübnan -ve Lübnan Hizbullahı- zaten Amerika ve İsrail'den nefret ediyor. İsrail'i Lübnan'dan
kovdu adamlar, bana kalırsa biraz korkmak lazım. Hizbullah ve Lübnan'a girersek hiç çıkamayız. Sadece isim olarak yazayım.
Dışarıdan bakınca durumun biraz daha farklı olduğunu görebilirsiniz. Tabii biz klavye başındayız, yazmak kolay geliyor. (Bu mesajım hiçbir üyeye yanıt niteliğinde yazılmamıştır.)