Konu nedir bilemiyorum. Duruşmalar uzayabilir, takip etmeniz zorlaşabilir, sıkıntı verebilir.
Ben Avukat tutmadan 22 duruşma yaşadım, 4.5 yıl sürdü, her iki ay veya 3 ayda bir duruşma oluyordu, duruşma öncesi 10-15 gün öncesinden stresi basıyordu, geceleri uyku tutmuyordu ve neticesinde sinirden, stres den mide rahatsızlığı başladı.
2006 da eticaret sitesi açtım, 2008 de sahtekarın birisi sahte kart ile ürün aldı (o zamanlar 3D yaygın değildi) bende ürünleri gönderdim. 1 hafta sonra banka bana kartın sahte olduğunu ve parayı geri ödememi istedi. 2187 tl idi. Bende hata sizde ödemiyorum dedim sonrasında noter tebliği, icra ve sonunda Sulh Hukuk mahkemesini boyladık. 22 duruşma da bitirdik, yaklaşık 1 sene de sahtekarın alışveriş yaptığı yerdeki savcılığın cevabını bekledik, 4 defa bilirkişiye gitti ve sonunda ben kazandım. (Tabii ki bilirkişi raporuna istinaden)
Duruşma günü sabah erkenden gidip bekliyordum, bankanın avukatının insafına kalmış bir şey o gelmeden duruşma başlamıyordu. Bazı günler akşama kadar beklediğim oluyordu. Duruşmalar genelde 15-20 dk. arasında geçiyordu.
Yani demem o ki sıkıntılı olay. Yapacağın yanlış bir adım davayı kaybetmene sebep olabilir.
Git bir avukatla görüş, konuş pazarlık yap, kazanırsan zaten karşı taraf masrafını ödüyor. Kazanamazsam sana şu kadar verebilirim dersin, illaki baronun belirlediği ücreti ödeme gibi bir bağlayıcı ücret olmaması lazım.
ki eğer işi alırsa kazanmak için elinden geleni yapacağından gözünüz arkada kalmaz.