Uzun zamandır youtube ile ilginiyorum ve baya kafa patlatmış durumdayım. Bazı arkadaşların çok bilen tavırlarla içi boş e- kitaplar satmasını gülümseyerek izliyorum. Yazmayı pek sevmiyorum fakat bu işi gerçekten öğrenmek isteyen arkadaşlar rotasız sandal gibi bir ordan bir oraya sürüklenip durmasına ve gereksiz bir çok kişiye parasını kaptırmasına engel de olmak istiyorum.
Google sayfalarınız için neye önem veriyorsa videolarınız için de ona önem veriyor arkadaşlar. Nasıl bir web siteniz anahtar kelimenizde google da ilk sayfada çıkacak ise youtube mantığı da bu şekilde. Linklerinizi beslemeniz gerekmekte.
Şu an Türkiye'de bu sektör çok duyulmadığı için çok izlenme alıyor olabilirsiniz ama yabancı videolardaki rekabet ortamı bir çok taktik çıkmasını ve algoritmanın çözülmesine neden olmaktadır. Ben de bu arkadaşların sıkı bir takipçisiyim.
En büyük hatalardan bir tanesi:
Güzel izlenme çekebileceğiniz sosyal bir hesabınız yok ise mutlaka açıklamalarınızı anahtar kelimeniz belli bir oranı geçmeyecek şekilde cümle içerisinde kullanın. Bana sorarsanız açıklamanız da en az 100 kelime olmalı. Anahtar kelimeyi yazmaya gerek yok zaten biliyorsunuz.
Para Kazanmak İçin
Youtube'dan para kazanmak isteyen arkadaşlar, sadece ilgi duyacağınız (zamanla sıkılmayacağınız) iyi getirili yabancı niche kelimelere odaklanıp kanallarına sadece o konu ile alakalı videolar yükleyin, kanalınızın adında anahtar kelimeniz geçsin, kanal ayarlarınızı eksiksiz doldurun kazanan siz olacaksınız. Başlıkta oynama yapacak kadar ingilizceniz varsa yeterlidir. İçeriği zaten sağdan soldan kopyalayabilirsiniz.
İkinci tavsiyem de paranıza kıyıp videolarınıza güvendiğiniz kişilerden sosyal medya kaynaklı izlenme alın (****** gibi sitelerden "high retention youtube views" diye aratırsanız daha sağlam kaynaklar bulabilirsiniz)
Üçüncü tavsiyem ise videolarınıza sosyal paylaşım sitelerinde ulaşabileceğiniz kadar çok kişiye ulaşmak, bunun için de paraya kıyın emin olun verdiğinizden çok kazanacaksınız.
http://******.com/livenow111/use-the...ctive-accounts
Bu adresten üçüncü tavsiyem olan hizmeti satın alabilirsiniz.
Benden size ufak bir sır
Başkalarının izlenmelerinden faydalanıp kendi videolarınıza hit çekebilirsiniz. Hani bir video izlerken sağ tarafta yukarıdan aşağıya önerilen videolar vardır... İzlediğiniz videonun kullanıcı adını kendi videonuzun anahtar kelimesine yazarsanız sizin videonuz o kişinin videosu izlendiğinde sağda çıkan videolardan bir tanesi olacaktır. Gidipte 3 milyon izlenme almış videoda bunu denemeyin
İşin özüne gelecek olursak Youtube'a "facebook" yazın ve aratın sonuçlara bakın...
Merak edip de bugüne kadar sen ne yaptın peki diyenler çıkabilir. Olursa benim videolarım polemik yarabilecek gezi parkı olayları ile alakalı videolar diye örnek video koymadım.. İsteyene tabi ki örnek gönderebilirim.
Cümlelerde düşüklük olabilir kusuruma bakmayın...