metehanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O halde sizin tarafından çıktısı verilmiş özellikle eğer böyle bir sebep varsa neyin veya nelerin aşırı kullanım yarattığı bir dokümanla beraber arkadaş bana PM atabilir dilerse Wordpress sitesini de optimize ederek yükün tamamen önüne geçilmiş olabilir.

İyi yapılandırılmış ve optimize edilmiş bir sunucu ve iyi optimize edilmiş bir wordpress günlük minimum 200k hiti çok rahat kaldırır eğer anormal sebepler yok ise.

Tabii burada sunucunun da önemi büyük, aylık 20 liraya alınan sunucuları kastetmiyorum
Sunucu tarafında sıkıntı yok e3 8 çekirdek işlemcili, 32 gb ramli, sata 3 raid0 yapıda tarafımdan optimizasyonu yapılmış bir dedicated sunucu.

Önceki sunucusunda 1 k online da tıkanmaktaydı, yeni sunucuda hiçbir cache eklentisi olmadan 3 k yı gördü, sitedeki yoğunluk büyük oranda ana sayfada ve buna bağlı olarak ana sayfada aşırı php sorgusu bulunmakta, tam nedenini bilemiyoruz tabiki arkadaşın çok sayıda eklenti kullanmasındanda olabilir, ben wp konusunda çok uzman birisi değilim, bildiğim kadarıyla süper cache kurup ayarlarına yüzeysel olarak baktım o günün akşamı 5 bin online sorunsuz olarak gördü, ortalama yüzde 20-30 luk bir işlemci kullanımıyla. Tabi arkadaş daha yüksek online hedeflediği için wp konusunda uzman bir arkadaşın cache ayarlarını ve sistemi zorlayacak diğer kurulu eklentileri incelemesi gerekiyor.