Arkadaşlar merhaba bir sistem yazıyorum bir yerde takıldım kaldım. İnternette biraz araştırdım ama buna yönelik bir sonuç bulamadım.
Yaptığım şeyi biraz açmak gerekirse olay şu bir sözlük scripti düşünün, Turkce ve Ingilizce sütunları mevcut mysql de. Kelimeler girili durumda şu anda yapabildiğim şu bir kelimenin karşılığını alabiliyorum mesela "desk" kelimesini aradığımda "masa" çıkıyor. Fakat benim yapmaya çalıştığım şu "desk top" yazıp ayrı ayrı kelimeler olan "desk top" u "masa üstü" olarak gösterebilmek. Ya da şöyle diyeyim. "My Father" yazınca "Benim Babam" kelimesinin çıkması. Ayrı ayrı çekebilecek bir şekilde oluşturmak istiyorum. Fakat sadece tek kelime çekebiliyorum; birde şu oluyor mesela "My" kelimesi "Benim" karşılığına geliyor. "My Father" yazınca sadece ilk kelime olan "Benim" kelimesi geliyor.
Bu konuda bilgisi olan ya da yardım edebilecek birisi var mı?
Konu biraz karışık olabilir. Bu sadece iki kelime için değil. 100 kelimelik bir paragrafı da aynı şekilde çekmesini istiyorum. Anlamlı çeviriyle ilgilenmiyorum. Sözlük sadece bir örnekti arkadaşlar. Bu yapacağım şey biraz daha farklı ama mantık bu şekilde işliyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...