Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Tıpta okumanın öncelikle ne olduğunu araştırmak gerekli.. Türkiyede 3 yıl okulda 3 yıl hastanede eğitim veriliyor.. sonrasında TUS'u kazanırsan -ki bazı üniversitelerde son yıl zorlanıyorlar ve kazanamıyorlar- asistan doktor oluyorsun.. ve olacağın uzmanlık alanın TUS puanına göre. gidip ben beyin cerrahı olacam demiyorsun..
Şunları da eklemekte yarar var.. TUS için dershaneye gidersen 9 bin gidiyor.. ayrıca doktorlar bile o kadar bıkıyorki en yüksek uzamanlık alanları ameliyat olmayan bölümler (dermatoloji vs.) yani onlarda bıkıyor hayattan.. ve aşırı çalışman gerekiyor..
bilgisayar ise internete düşkünlüğün var diye gidilecek bir bölüm değil.. webmaster demek gidim bilgisayar mühendisi olacam demek değil.. burda makale yazmak, link satmak, web sitesi açmak seocu olmak demek bilgisayar mühendisliğinde çok iyi olacan demek değil.. bilgisayar mühendisliği tamamen farklı onlarda.. algoritmayı çok iyi kavramak lazım.. iyi bir pratik zeka lazım.. yazdığın bir yazılımdaki bug için saatlerce uğraşabilirsin ya da çok iyi bir dokunuşla programı hemen düzelte de bilirsin.. bu tamamen algoritma becerin ve düşüncelerinle alakalıdır..
bilgisayar seçeceksen sayısal zeka sorularını, olasılık ve permutasyon gibi soruları ne kadar sürede çözebildiğini değerlendir.. o alanda yeteneğin yoksa istediğin kadar internet ve bilgisayar düşkünlüğün olsun küfrederek okursun bu bölümü..
son olarak bu sorulacak bir soru değildir.. Tıp mı istiyorsun Bilgisayar mı? kendine sor ve git.. çok zor bir soru değil.. bana kalsa ne kadar iyi olursam olayım gitmezdim tıpa.. istemiyorum..