Merhaba arkadaşlar;

ÖNCELİKLE BU BİR SİYASİ GÖRÜŞÜ SAVUNAN, BİR SİYASİ GÖRÜŞÜ ÖTEKİLEŞTİREN BİR YAZI DEĞİLDİR. LÜTFEN YORUMLARINIZDA SİYASİ TARTIŞMA ÇIKARTMAMAYA DİKKAT EDİN VE "FORUMDA SİYASET YASAK MI?" İÇERİĞİNİN DIŞINA ÇIKMAYIN.

Seçimler yaklaştıkça forum üzerinde sürekli "ucu siyasete dokunacak türden" konular açılmakta ve sonunda ucu siyasete dokunmakta bu tarz konuların.

Bir kesim dini konular açıyor, diğer kısım bilinçli olarak bu dini başarıyı hükümete mal ediyor, başka bir kısım buna karşı çıkıyor vs. Ya da tam tersi bir kesim zam konusu açıyor, birileri siyaset boyutuna getiriyor, diğer kesim buna karşı çıkıyor. Bu hareketler bilinçli olarak yapılıyor.

Bu tür konulara cevap yazmamak için dişimi sıksam da artık abartılı şekilde üstteki "yeni mesajlar" linkine tıkladığımda önüme sürekli gelmeye başladı. E insan bir süre sonra katılıyor ve konunun içinde buluyor kendini birden.

Dün bir konu vardı, "sunucu şikayet" konulu, adamın 10 lafından 8i "esedcisin" "sisicisin", bugün bir konu var "helal adsense", ondan önceki "elektrik zammı" konusu... Uzar gider liste. Bu tarz konular bir webmaster forumunda olmaması gereken konular.

1- Bırakın dinimizi "Allah ile aramızda" kendimiz yaşayabilelim. Allah Kur-an'ı Kerim'i indirmiş bizler için. Açar okuruz, dileyen uygular dileyen uygulamaz. Bunun derdi kimseyi germesin.
Siz buraya helal adsense konusu açınca biz müslümanlığımıza müslümanlık katmıyoruz.

2- Siz hükümeti savunurken biz de hükümet yanlısı olmuyoruz

3- Siz hükümeti devirirken bizim siyasi görüşümüz değişmiyor, hükümet karşıtı olmuyoruz.

4- Din karşıtı propaganda yaptığınızda, kimse müslümanlığından vaz geçmiyor. Biz de ateist olmuyoruz.

Kimsenin dini değerlerini ve siyasi görüşlerini değiştirmek, forumda yazı yazarak olmaz. Ha, eğer "olur" diyorsanız yazın google'a siyasi forum, ya da dini forum, oralarda bu tür görüşlerinizi paylaşın arkadaşlar, burda neden zaman kaybediyorsunuz.

Bırakın burada web, programlama, domain, sunucu, hosting konularında insanlar birbirinden faydalansın. Diğer konularda oyalanmasın. Zaman kıymetlidir. Siyasete zaman ayırmak isteyen arkadaşlar siyasi forumlara üye olmak 1 dakika sürmez. Oralarda paylaşım yapsınlar.

Kendi siyasi görüşünüzü kendinize saklayın. Burada, ayrı ayrı her siyasi görüşten insanlara yazıyorum bu yazıyı. O yüzden belli kısım üzerine alınıp küsüp darılmasın.

Bu forumdaki arkadaşların %95'i müslüman. Bırakın herkes dilediği gibi müslümanlığını yaşasın. Bırakın dilediği siyasi görüşte olsun. Bu konuda yönetim daha sertleşmeli bence. Herkes sizinle aynı siyasi görüşte, aynı dini değerde ve görüşte olmak zorunda değil.

Ayrıca siyasetin yasak olduğu söyleniyor forumda sürekli ama bununla ilgili herhangi bir cezai uygulama alan yok. Bu tür manipülasyonlara izin vermemeli yöneticiler, cezai işlemleri uygulamalı diye düşünüyorum. Bıktık artık "başka şekillerde başlayıp, siyasete kaydırılan konulardan".

Kimseyi kırmadan konuyu yazmak istedim. Rahatsız olan olursa, "ben şuradan rahatsız oldum" desin, ben konuyu düzenleyeyim.

Lütfen siz de konuya yazarken, insanları kıracağınızı düşünerek yazınız. Herhangi bir kavga çıkmasın konuda. Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakıp, daha sonra iyi düşünüp, konuya yazarsanız memnun olurum.