Wod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben bugün 5 euro'ya .be, .de , .nl , .it ,.fr uzantılı site alabiliyor ve 1 dakika içinde sitemi aktif edebiliyorsam kendi ülkemde subdomaini bile belgeyle 1 haftada aktif ettiriyorsam kusura bakmayın da ben utanırım abi türkiye'de yaşıyorum demeye.
Utan o zaman, tutan yok. Madem başka ülkeleri kendinize baz alarak yaşamayı münasip görüyorsunuz;

- Hollanda'da uyuşturucu satışı serbest. O vakit Türkiye'de de uyuşturucu satalım. Fuhuş serbest, şehrin içinde veya yakın yerlerinde özel fuhuş alanları var kadınlı erkekli girip eğleniyorlar.
- Çin'de Google'a giriş yasak, biz de yasaklayalım.
- Amerika'nın Florida eyaletinde kuaföre giden kadınların saç kurutma makinesindeyken uyumaları yasak.
- Yine aynı eyalette cinsel ilişkiye girilirken de çeşitli standartlar getirmişler, o standartların dışına taşman yasakmış.
- İskoçya'da pazar günleri balık avlamak yasak imiş.

Diyeceğim o ki; sen utanmaya başla şimdiden.

Aldığınız .de ya da .fr uzantılarını 2 gün sonra elinizden aldıklarında gelip burada başlık açıyorsunuz domain'ime el koydular diye.

Founders adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

bana bir tane ülke uzantısı göster satışının devrinin yasak olduğu ? bunu gösteremeyeceksen boşuna yorum yapma.
Görende elinizde binlerce domain varda satış yapma derdine düştünüz sanacak. Kusura bakmayın oturup tek tek her ülkenin alan adı kanunlarını incelemedim. Ama şunu biliyorum ki; çoğunluğunda o ülkenin vatandaşı olma ya da o ülkede yatırım yapma şartı vardır. Eh o ülkenin vatandaşı olmayanın o domain'i almasının bir anlamı yoktur. O ülkede yatırım yapan bir şahsında bu domain'leri alıp pazarlama sevdasında olacağını hiç sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı şu an bizdeki gibi benzer domain satış haberlerini duyar ve okurduk. Böyle haberleri de görmediğimize göre? Demek ki diğer ülkelerde de satışın yapılmasına müsaade eden kısıtlı sayıda ülke var demektir.

Yani değiştiremeyeceğin mevzular için boşa yorum yapma. Her ülkenin kendine göre standartları vardır.