Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kokularla aram fena. Yaklaşık 1 ay kadar önce bir gün Ramazan' ın ortasında bağırsakları üşüttüm ve orucu bozmak zorunda kaldım (serum yedim). O gün iş yerinde çekmecemde 20 gündür duran nescafe' yi çıkarıp içtim, o gün farkına varmadım ama içine nescafe koyduğum kavanoza baharat kokusu sinmiş, karabiber gibi bir koku ile nescafe kokusunu karışık düşünün. İçerken bir gariplik hissetmedim, daha sonraki günler de akşam içtiğim kahvelerden bir şey farketmedim. Ancak Ramazan bittiği gün iş yerindeki kahveden tekrar içerken midem bulandı, kavanozu koklayınca iğrenç nescafe - baharat karışımı bir koku ile karşılaştım. Nescafeyi döktüm ama o günden sonra olan oldu.
O günden sonra yaklaşık 2-3 hafta her türlü koku bana baharat kokusunu andırdı, soslu fıstık benzeri bir kokuydu. Öyle ki kendi terim bile öyle kokuyordu. Kahve içerken zaman zaman tiksiniyordum ama kahveyi sevdiğim için içmeye devam ettim.
2-3 gün öncesine kadar devam etti ve KBB doktoruna gittim. Doktor tanıdıktı burnuma ve genzime baktı kamera ile bir şey göremedi. Devam ederse tomografi isteriz, şimdilik endişelenecek bir şey yok dedi.
Şimdi 2-3 gündür burnumdaki koku daha da ağırlaştı, resmen nefesimi kesiyor. Ama bu sefer baharat kokusu değil de sanki yanık kokusu gibi. Kahve ve türevlerini içerken midem bulanıyor. Az önce ellerimi yıkadım, sabun kokusu bile yanık yanık geliyor burnuma. Neler oluyor anlamıyorum, psikolojik diyor çevremdekiler. Tiksinmiş olabilirmişim. Doğru olabilir küçükken de içtiğim bir çayın içinde mercimek çıkmış, birkaç sene boyunca ne mercimek yemiş ne de çay içebilmiştim. Yediğim içtiğim şeylerin içinde karşılaştığım gariplikler çabuk tiksindirebiliyor beni.
Bundan nasıl kurtulabilirim? 1 aydır yediğimden içtiğimden zevk alamaz oldum, her türlü kokudan tiksinir oldum. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu?