EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki merak ettiğim bir şey var, diyelim ben xxx sosyal ağından (pr8) imleme yapıyorum ve her eklediğim konuya +20 hit geliyor anında...
Bu şu demek değil midir ?
Bu sitede iş var, baksana pr8 siteden 20-30 hit çekiyor.

Ve bu her içerik eklediğimde böyle.

Yoksa şöyle bir zararı olur mu ?
Bu adam spam yapıyor, siteyi imliyor ziyaretçi çekiyor ama sitede kalma süresi kısa..Düşürün!

Bu iki sorudan ortak çıkarım,
Eğer zararlıysa ben sevmediğim bir siteye çok alakasız bir facebook sayfası alarak ( tayland mesela veya kore ) içerik eklediğim anda 100-200 hit çekip spam yapabilirim...Ve bu sitenin zararına olması gerekir hemde kat kat.Taylandlı nerden bilecek Türkçeyi ? Hemen çıkacak siteden
Google bunun ayrımını nasıl yapıyor ?
Sosyal ağlara yapılan imleme ile çekilen ziyaretlerde sitede kalma süresi her zaman kısa olacak diye bir kaide yok. Googledan gelen ziyaretçi de benzer davranış sergileyebilir. Sırf hit çekmek için imleme yapıyorsanız ve içeriğinizin ilk 3 cümlesi ilgi çekici gerisi çöp bilgiler içeriyorsa neden ziyaretçi daha fazla kalmak istesin? Bu tamamen sizin içeriğinizin özgünlüğü ve ilgi çekiciliğiyle alakalı. Ayrıca sitenize hit çektiğiniz konulara bakan kullanıcıların diğer "en çok okunanlar" gibi bölümleri rahatlıkla görüp oralara da yönelmesini sağlayın.

Ayrıca şunu özellikle belirtmek isterim: google bir siteyi 1 haftalık istatistiğe göre yargılamaz. Eğer siz bir siteyi düşürmek için "kendi sitenizi yükseltme isteği " oranınında uğraşabilecekseniz sonuç alırsınız. Diğer türlü birkaç anormal istatistik ile bir sitenin sıralamasını değiştiremezsiniz. Kimse de bu şekilde size zarar veremez. Anormal durumlarla karşılaşıyorsanız google'a bildirin.