Arkadaşlar Merhaba,

Son günlerde malumunuz backlink hususunda birçok oyun sitesi vb. diğer sektör sitelerinde ciddi sıralama değişiklikleri oldu. Daha önceden yapılmış açıklamaya göre hacklinke karşı savaş açan google, backlink algoritmasını değiştirmeye başladı. İçerik ile alakalı olan, hatta kelimeyle alakadarlık derecesiyle backlink alımlarına önem veren, sitenin yaşı, güncelliği ve özgünlüğüyle alakalı olarak her siteye muhtemel bir backlink alınabilirlik sınırı koyuldu. Daha sonra da kaliteli yerlerden de olsa backlink alınmış siteler vurulmaya başlanınca, webmasterlerin yoğun şikayetleri üzerine panellere kural ihlali durumları hakkında bilgi gösteren paneller açıldı.

Hacklink ile savaş için öncelikle kalite yönelgeleri hazırlanıyor. Bundan dolayı değişen backlink algoritmalarından dolayı pagerank olayı ötelendi. Çünkü hacklink alan siteler şu anda güncelleme olsaydı tavan yapacaklardı. Şimdiki aşama ise kendisinden link çıkışı çok fazla olan sitelerin etkisizleştirilmesi olarak düşünüyorum ki, zaten bununla ilgili index alma sürelerinin yavaşlaması başladı aşırı backlink çıkışı olan sitelerde, bir süre sonra da sitelerin banlanması bile söz konusu olabilir.

Artık inanıyorum ki pagerank olayında bir kaç parametre daha devreye girecek. Bunlardan bir kaçı; backlink alma hızı, alakalı kelimelerden alınan link. Diğerleri de görmezden gelinebilir.

Yarın birgün, buraya bundan dolayı PR8 siteden link aldım, e peki neden pr 2 oldum gibi konular görebilirsiniz.

Eğer tüm bu işlemler tamamlanmazsa, güncellemeyi 2014 e kadar beklemeyin.

Bol hitli günler dilerim.
Saygılarımla.