öncelikle yeni projeniz de başarılar dileriz...
ödeme konusunda.. şuan ki rapid in uygulaması çok güzel. yani pazar gününe kadar olan kazanç perşembe günleri 20$ üstü ise ödeniyor. ödemeyi isterseniz haftalık.. isterseniz kendiniz taleb ettiğinizde gerçekleşiyor.
sistem download kazanç sistemi olacağı için 20 dolar çok fazla yüksek bir değer değil. bazı hostlar sanki çok kazandırır gibi 100$ gibi baya aşırı yüksek değerler ile milletin paralarına konuyor.
free kullanıcı için hız.. genelde 256kb gibi ortalama bir değer kullanıyorlar geneli
satış kazanç metodunda %55-65 arası gayet iyi bir rakam. her 2 tarafı da öldürmez diye düşünüyorum. rebil içinde aynı rakamı veren çok firma var. ama rebill mantığı host başına değişiyor. özellikle rapidgator gibi rebil i vermemek için sürekli dosya silen bir firma olunca. dmca kaydının olmasına imkan olmayan kişisel dosyayı copyright adı altında silince arkalarından söylenecek sözler pek de iyi olmuyor. çünki rapid rebill i file a bağlıyor. diğer hostların geneli ise user ın ID sine bağlayarak dosya silinse bile rebill i kaybetmemiş oluyorsun.
özellikle raporlama kısmı güzel olursa iyi olur. yani.. bu dosya hangi ülke ve sitelerden daha çok indiriliyor. hangi ülkeler daha çok tercih ediyor dosyalarımı veya daha çok hangi sitelerden indirme var. satışlar hangi site veya ülke üzerindne geliyor.. tabiki enson kısa özet olarak benim satışlarım hangi site ve ülke bazında daha çok ilgi görüyor gibisine...
Dosya yönetimi.... Tree mantığında dizin altyapı kurgusu çok iyi olur. kopyalamak-taşımak, silmek vede mümkün ise dosyaların md5 ini değiştirtebilmek. normalde dosyayı upload etmeden önce md5 i değiştiriyoruz fakat host da yeni bir kopya üretince o dosyanın da md5 i aynı oluyor ki bu da ilerde md5 ve dosya adına göre filitreleme yapma durumunda dosyalarımızın hepsi silinmesin
internet hızının artması ve buna bağlı olarak HD - FullHD - BR gibi gibi kaliteler olunca 1TB disk alanı başlangıç için iyi bir rakam duruyor. malum download edenler kişinin arşivinin büyüklüğüne bakarak veya hostun linkinin yaygınlığına bakarak pre satın alması yapıyor. siz yeni bir host olduğunuza göre doğal olarak benim paylaşacağım arşiv miktarına göre bakıp alacak. bu arada kullandığınız OS da exLarge File Size sistemini kullanmanız da fayda varki bu da 2gb ve yukarısı dosya yükleme imkanı sağlayacaktır.
ödeme yöntemlerini yazarken pre satış amaçlı yazmışsınız galiba.. link paylaşımı yapanlar için ödemeyi hangi metodlar ile yapacaksınız ?
misal ben webmoney i tercih ediyorum. paypal ile ödeme yapabilen firmalardan bile webmoney ile ödemesini tercih ediyorum. transferler arasında kaybım çok az oluyor. vede kişisel bilgi güvenliğimin kısmen korunduğunu düşünüyorum. paypal gibi bir firmada artık güvenlik kalmadı. bir çok arkadaşım defalarca paypal ın açıklarını buldu. olay cracker seviyesine kadar düştü.......
bahsettiğiniz DC firma için strazburg gözüküyor. ki ordaki firmaların genelde bantları düşük oluyordu... firmayı bilmiyorum. size verecekleri bant genişliği yani.. ben pre downloader olarak alacağım hız çok önemli. aynı anda 1k kişi herhangi bir dosyayı indirmek istediğinde verecekleri hız, toplam firma kapasitesini aşma durumu olursa siz ve biz pek de iyi bir duruma düşmeyiz.
başarılar