Aynı konuyu antu'da gördüm ve bir üyenin yazdığı mesaj,bu konuyu noktalıyor.Helal olsun diyorum.
Alıntı
"Kusura bakmayın da çok saçma.Türkiye´de 1959 yılından itibaren şehirlerarası futbol müsabakaları oynanmaya başlandı.1959 yılından önce her şehirde ayrı bir turnuva vardı.Yani o zaman Yozgat´ta‚Ankara´da‚Adana´da da oynanan şampiyonluk turnuvalarını da saymak zorundasın.Şampiyonluk sayıları‚yıldız sayıları birbirine girer.Bu konuyu tartışmak bile çok gereksiz.
Üstadım bende isterim sayılmasını ama inanki çok mantıksız geliyor.

Bu konu hakkında daha önce araştırma yaptım‚makaleler okudum ismini unuttuğum bir kitapa adı geçen ligler aşağıda.

1959´dan önce düzenlenen Resmi Ligler:İstanbul Ligi‚Ankara Ligi‚Trabzon Ligi‚Eskişehir Ligi.İzmir Ligi galiba birde Adana Ligi vardı.

Yani bu ligler öyle kaçak göçek liglerde değil‚bizzat federasyon tarafından lisanlı ligler.Bunların hangisini sayacaksın.Adı üzerinde İstanbu Ligi‚Türkiye Ligi değil ki.
"
Ve aynı üyenin dediğine göre Eskişehir Futbol Ligi'nde Eskişehir Demirspor'un 22 şampiyonluğu var.Eğer 1959 öncesi şampiyonluklar sayılacaksa Eskişehir Demirspor şampiyonluk sayısında Beşiktaş'ı geçiyor ve 4.yıldızı takması gerekiyor.

Yani mantıklı düşünen bir insan bunun olmayacağını eğer olursa da adil olmayacağını bilir.