Fiyatı (kimilerince) yüksek olarak elde tutulan domain nasıl piyasayı öldürüyor, yahut "piyasanın ölü olması"ndan buradaki bazı yazarlar neyi anlıyor merak ediyorum.

Anlamadığım bir şey daha var tabii;
Domaini alıp iyi paraya satma hakkını kullanmak isteyenler var. Bu onların yasal ve ticari hakkı. Bu hakkını kullanmak isteyenlere kızanlar ise "o domain asıl bende olmalıydı ve ben projelendirip çok para kazanmalıydım" diyenler. Ama tabii bunun piyasayla uzaktan yakından alakası yok aslında.

1. Zaten başarılı proje çıkarma potansiyeli olanlar erişilmeyecek domainleri beklemeden bu işleri yapıyor. bebek/com'dan çok daha iyisini belki bebiş isimli bir site yapıyor. "Siz zaten bir proje beceremezsiniz" demek istemedim.
2. Aslında bu arkadaşların piyasayla pek alakası olmadığını söylemek zor değil. Yaptıkları yorumlar bunları gösteriyor.
3. Bu işi beceremeyenler, ille de bu işi yapmak zorunda değiller, hobi seviyesinde bıraksınlar ya da bana göre değil desinler. Psikolojik neticeleri daha iyi olur.

Piyasa uzmanı arkadaşların yorumları konuyu zenginleştirmiş Allâh'dan. kendilerine defalarca ettiğimiz gibi teşekkür etmek lazım. Bu konu onlar girmeseydi hiç bir işe yaramazdı. Lâkin şu anda faydalı bir kaç doneyi içeren bir konu oldu. İşin uzmanlarından çok şey öğrendik ve kedi çapımızla sınırlı olmak üzere iyi paralar kazandık. Kazanmak isteyene de tavsiyemiz aynısı olur, onların makalelerini ve yorumlarını takip edin. Bu iş başkasının elindekine dudak bükerek göz dikmekle olmaz.