Ben senin bugün söylediklerini buraya yazdığın yazıları yıllar önce araştırıp hiç korkmadan sektöründe devam eden biriyim.
Senin ikinci yazdığın madde kahvehane kıraathane cafe vb ortamlarda korsan yayınında geçerli.
Örneğin kaçak olarak digiturk dsmart vb yayını yapan cafe kıraathane vb ortamlara uyarı yapılmaksızın cezai işlem uygulanıyor. Ancak gel gelelim internet sitelerine uyarı yapılmaksızın mutlak cezalar uygulanamıyor.
Bana ihtar/uyarı almadan ceza yemiş birisini gösterin basıp gideyim.....
Size uyarı alıpta uyarıyı dikkate almayan sonucunda ceza yemiş kişi, kişiler ve bir ton internet sitesi yığabilirim buraya.
Söylediklerimin tamamen arkasındayım. Sizin buraya yazdığınız kanunlar korsan yayındır. Korsan yayın ile internet bilişim kanunu birbirinden ayırt etmeniz gereklidir. Bir internet sitesi telif hakkından ötürü hiç bir zaman ihtar almadan kapatılamaz, ceza yiyemez. Bizim sitelerimizde boşuna Telif Hakkı Bildir linki bulunmuyor boşuna iletişim linkleri bulunmuyor...
Yaşamş geçirmiş insanlar bilmiyorda bi siz biliyorsunuz. Bildiklerinizde Digiturk avukatlarının size söyledikleri. Yada digiturk yetkililerinin baĞzı haber sitelerine veya internet sitelerine gönderdikleri demeçler başkada birşey yok.
Davacı olacak taraf tabikide piyasanın gözünü korkutmak için bi takım haberler yayacak asparagas dedikodular türetilecek.
Son kez yazıyorum bu konuya. Yasaları karıştırıp yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz bunu konunun en başında da belirttim. Bakınız sizde yazdıgınız son mesajda yasaları nasıl karıştırdığınızı gösterdiniz.
Telif hakları yasası gayet açık ve nettir. Telif hakkı ihlalinin 10.000 Dolar maddi tazminatının yanı sıra bir önceki mesajlarımda yazdığım gibi o anki izleyici sayısı, izlenme oranı bilirkişi heyeti tarafından incelenip 10.000 dolar + bilirkişi raporundan çıkacak sonuç + avukat ve mahkeme masrafları = tazminat olarak size geri dönüş yapar.
bir üstteki üyenin yazdığına ithafen;
Yasada olan birşeye yok diyemezsiniz. Hiç bir şey bilmeden yazmak yanlış olur. Yasa telif hakkını tazminat ve davadan önce ilgili siteyi uyarmakla zorunlu tutmuştur.
Nasıl mı yapar? İhtar edilen içeriği yasal süreç (3 gün) içerisinde sitenden kaldırmadığın takdirdr.
İhtar çekilmeden hiç bir şey yapmaya hakları yok rica ediyorum artık bunu anla.
Sana ihtar çekmeden o filmi kaldır demeden yayını durdur demeden senden 1 lira tazminat alamazlar. Varsa aldıkları birisi söyle. Bak ben sana bu mahkemelere maruz kalmış kişileri en başta kendimi ve bir kaç arkadaşımı örnek gösterdim. Sense hala kalkmış karıştırdığın yasalarla gelip siteleri kapatalım diyorsun. Hayırlısı be gülüm ne diyelim
Bakın tekrar uyarıyorum "gülüm" demeyi kesin. Aksi taktirde moderatöre ileteceğim ceza alırsınız. Karıştırdığım yasa diyorsunuz o yasa resmi gazetede yayınlanmış ilgili madde. İhtar etmeden tazminat alamaz diyorsunuz ama yasa gösteremiyorsunuz. Diyemiyorsunuz bak burda burda yazıyor. Hadi kardeşim yavaş yavaş konudan uzaklaş daha fazla saçmalamadan. RESMEN SUÇU LEGAL GÖSTERİYORSUNUZ!
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:49:46 -->-> Daha önceki mesaj 15:48:41 --
bir üstteki üyenin yazdığına ithafen;
Yasada olan birşeye yok diyemezsiniz. Hiç bir şey bilmeden yazmak yanlış olur. Yasa telif hakkı sahibini, tazminat ve dava cezası verilmeden önce ilgili siteyi uyarmakla zorunlu tutmuştur. Eğer uyarılmadan yayına devam ediliyor ise hiç bir şekilde cezai işlem yapılamıyor
Allah aşkına bana yazıyı göster konuyu sildireceğim. Nolursun bu yasayı bana göster.