İlk olarak bu işin iki aşamalı olarak işlediğini söyleyebilirim. Digiturk Anti Fraud Team, teknik bir ekiptir bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlardan oluşur. Bir de Digiturk'ün Avukat Takımı bulunuyor. Digiturk Anti Fraud Team bulduğu telif hakkı ihlalleri yapan kişileri ve kanıtları avukat takımına iletir. Buraya kadar sorun yok söylediklerimiz arasında fark yok.
Gelelim şuna:
Dediğinizin tamamen yanlış olduğunu söylemem gerekiyor. Sizin dediğiniz yayının durdurulması için geçerlidir ilgili madde de aşağıdadır. Ama burada dikkat etmeniz gereken yayının durdurulması.
Siz filmi sitenizde yayınladığınız an Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suçlusunuz. Bu sabittir arkadaşlar. Uyar-Kaldır tamamen farklı bir olay içindir. Yayının durdurulması ile akalalıdır. 3 gün içerisinde yayını kaldırmanız işlediğiniz bir suçu bertaraf etmez. Bu konuda sizinle anlaşalım.
Yoksa telif haklarını ihlal etmek ülkede yasallaşmıştır demektir. Böyle bir mantık olur mu?
Ülkede herkes avukat hukukçu olmuş, arkadaşlar film sitesi sahipleri suç işliyorsunuz bu kadar basit. Yok uyarırım kaldırırım bana bir şey olmaz alemin kralı benim demeniz hiç bir şeyi değiştirmez. Uyar-kaldır yapmanız sadece sitenizin erişime kapanmasını engeller. Sizi korumaya almaz.
Bunun en güncel örneğini forumda Lig TV yayını yapan bir arkadaşın, yayını kaldırmasına rağmen hakim karşısına çıkmasıdır. Sizlere diyorum ki artık aynısı filmler için de geçerli olacak. Digiturk'un telif hakkı koruyucusu olduğu çok fazla film bulunmakta arkadaşlar bunun da bilincinde olun.
Yanlışta ısrar etmeye gerek yok. Kanunlara göre korsan DVD satandan hiçbir farkınız yok.
Herkes için daha da basitleştirerek anlatayım.
Soru:3 gün içerisinde yayını kaldırırım sonra keyfime bakarım.
Cevap:Bakamazsın güzel kardeşim. Uyar kaldır prensibi sadece sitenin erişime engellenmemesini sağlar. Senin suçun yine sabittir.
Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Sokakta korsan film satanla film izleteni
kendi aklınızda bir tutamazsınız.
DİGİTURK'UN KORSAN YAYININ ÖNÜNE GEÇEMEMESİNİN SEBEBİ KANUNDAKİ BOŞLUKTUR.
Alıntı
Öncelikle şu bilinmelidir ki, hukuk kuralları gereği, illegal bir içerik yayınlandığı iddia olunan bir internet sitesinin , yayınının engellenmesi için mahkemeye başvurduğunuzda, mahkeme bir karar vermeden önce bu sitenin dava açılmadan önce iddia sahibi tarafından bir ihtarla uyarılıp, uyarılmadığına bakıp, ilgili sitenin yayının halen devam edip etmediğini incelemektedir.
Alıntı
Bunun en güncel örneğini forumda Lig TV yayını yapan bir arkadaşın, yayını kaldırmasına rağmen hakim karşısına çıkmasıdır.
Çıktıda ceza mı aldı? Herhangi bi yaptırım uygulandı mı? Uygulanması için önce uyarılması lazım işte ben bunu söylüyorum KANUNDA BUNU SÖYLÜYOR HAK SAHİBİ SENİ UYARDI MI? DİYOR.
Büyük puntalarsa yazdım çünkü bir
cacık olmayacak. Konunun bundan sonra takipçiyisim. TÜRK DİZİLERİNDEN DEĞİL ama normal film izleme sitelerinden birisi içeriğindeki film sebebi ile digiturk tarafından ihtar aldığında yazdıklarımın hepsini silerim bişey bilmiyorum derim.