@CanerDikmen yapabileçegin en iyi şey şimdilik beklemen bence,
Sektör veya site'yi bilmediğim için çok somut bir fikir veremem.

Ama uzun soluklu bu işi düşünüyorsan ve getrisi gerçekten iyise ve ana sayfa'ya çıkmak bu sektörde bahsettiğin kadar zor değilse ve geleçekte aynı sorunları yeniden yaşamak istemiyorsan veya min düzeyde tutmak istiyorsan;

Rakip siteyi (yükselişe geçen) site'nin yaptıklarının aynısı yapmak (Backlink alma dışında)

Eğer gerçekten yatırım yapmaya değer ise aynı sektörde elinin altında 2. 3. siteyi bulundurman. Gelecekte sorun yaşarsan bu siteler ile devam edebilirsin veya asıl sitene yönlendirebilirsin (yüksek maliyet gerektirmiyorsa)

Eğer bir site sana negatif seo yapmış ise bunu yeniden yapacak olma olasılığı düşünmen ve sık sık backlinklerini kontrol etmen'de yarar var.

Elindeki mevcut site'nin düşüş yaşayan "sayfa"larında güncelleme yapabilirsin. 1-2 satır birşeyler eklemek değilde;
Farklı resimler, video içerik gibi konuları update edebilirsin.
(10'larda sitede denemedim ama 1-2 sitemde denedim işe yarıyor genelde)

Yükselişe geçen sayfaların'da düşüş yaşamış sayfalarına intenal link vermen işe yarar.

Footer'dan hala link alınabilir, ama şu durumda pek link almazdım sizin yerinizde olsam en azından 30 gün filan herşey yerli yerine oturana kadar.

herhangi bir bilgi olmadan aklıma gelenler bunlar, İnşallah siteniz ve hitleriniz eski haline gelir.