Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam. Tam aynısı olmasada benzer bir durumlada ben karşılaştım. Ve bende düşüşün nedenini 1 yıl falan önce aldığım / yaptırdığım 2-3 seo çalışmasına bağladım. bu nedenlede "link reddetme" aracını kullanmak istedim. Sizin bir yazınızda "UYARI ALMADIKCA" link reddetme aracını kullanmayın dediğinizi okumuştum. Şimdiyse arkadaşa kullanın diyorsunuz. Bunu açıklarmısınız lütfen?
Not: bu yazım bir eleştiri değil, sizin sözlerinizi önemsediğim için görüşünüzü merak ediyorum.
Evet hocam dediğiniz doğru. Link reddetmek çok tehlikelidir. Eğer reddedilen linkler arasında kaliteli linkler varsa sitenizin sıralamasında zarar görürsünüz.

Burada arkadaşın link grafiği ile ilgili sorunu var. Link grafiği bir kaç günde tam zirve yapmış. 18 Temmuz'da Google'ın yaptığı link şemasındaki değişiklik, arkadaşın durumunda olanlar için, link reddetme aracını kullanmaya mecbur bırakıyor diyebiliriz.

Eğer -30, -60, -100... Vs cezaları algoritmik olarak verildiyse, iş zorlaşıyor. Ama sadece manuel işlem yapıldıysa daha kolay.

Wmtools üzerinde manuel işlem yapıldı uyarısı almadıysanız ve 3. Sayfa ve gerisine düştüyseniz, düzeltmeye uğraşmak yerine yeni domain ile sıfırdan başlamak daha mantıklı.