Müşteri veli nimetdir mantığı en saçma şey. Müşteri istekleri bitmez her çeşit insan var sonuçta.Kurumsallık tamda burda devreye giriyor müşteri ile firma arasındaki sınırı korumaya.
Dünya üzerinde mümkün değildir ki bir firmanın tüm müşterileri memnun olsun.
Benimde müşterilerimden benden memnun olmayanı vardır.Ama bana %80 i 70i memnun olsun yeter.(host işi yapmıyorum)
%100 müşteri memnuniyeti için müşteri yalakası olmak gerekiyor malesef.
Müşteri velinimettir mantığı evet çok saçma. Müşteri ne olursa olsun memnun edilmelidir diye bir şey olamaz. Bazı insanları asla memnun edemezsiniz.
Ama haklı müşteri memnun edilmelidir. Haklıysa memnun olmalıdır. Siz haksızsanız da haksızlığınızı kabul etmeli, gereğini yapmalısınız.
Düşündüğünüzün aksine kurumsal şirketler müşteri memnuniyetine daha çok önem verirler. Hatta onlar, ne olursa olsun müşteri memnun edilmelidir diye yaklaşırlar olaya. En azından çabalarlar. Şimdi getirip sektörün en kötülerini önüme koymayın. Biliyorum sektör lideri olup, kurumsal olup müşterilerini memnun etmek için hiçbirşey yapmayan firmaları da.
Lafın kısası, olayın iç yüzünü bilmiyoruz. Arkadaş şunu yapmış olabilirsiniz, bunu yapmış olabilirsiniz vs diyor. Diğer arkadaş hiçbirisini yapmadım diyor. Benim fikrim, müşteri burada daha ağır basıyor. Bir hayli ağır. Üstelik şu tavrı gördükten sonra haklı olduğuna daha da inanmaya başladım.
Bu arada rabbim şifa verir inşallah en kısa zamanda.