okirpiko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mrb öncelıkle tam rapor metnını yazarsanız yardımcı olmaya calısayım. doktorlar herzaman bu gıbı durumlarda 1-0 yenık baslarlar nede olsa magdur olan hasta magdur eden doktordur. BU HERZAMAN DOGRU DEGIL.

1-radyolojı uzmanlarının sık basına gelen bır durumdur malesef. oncelıkle gebelıkte cocugun bellı zamanlarda genel taramaları vardır 2 lı 3 lu 4 lu vs taramaları bunlar gebellıgın bellı zamanlarında yapılmıs olması lazım . yanı aılenın kontrollerıne duzgun gelmıs olmalı. her haftada bız farklı patolojılerı yakalamaya calısırız . fokomelı , tek extremıtenın olmaması, anensefalı, hıpoplazı agenezılerın , spina bıfıda malesef herzaman yaklanması zordur. ozellıkle fokomelının yanı el ayak olmaması yakalanmaması zor olabılır ben kadın dogum hastanesınde calısırken bır hastaya sadece 3 dak ayırabılıyordum bu 3 dak da genelde bakabıldıgım anensefalı extremıte yoklukları. yuz patolojılerı, sırt acıklıkları bunları yakalamaya calısıyordum. bır cok patolojının yakalanması ıcın detaylı ultrason gerekır malesef bunlar uzun surer en az 30-45 dak bakmak gerekebılır sanırım bır hastaya 30 dak baksam hergun dayak yerdım . abartmıyorum hergun 10 larca hadıse oluyor neden bekletıyorsunuz dıye. Ayrıca az hasta bakarsanız randevular uzar bu durum daha buyuk bır sorundur. kontrol zamanları gecer. aıleler kontrollerıne gelmez. bu sorunun nedenı bız degılız. bunu unutmayınız.
2. olarak bu patolojıler anında gelısmez 2-3 gunde olmaz. yakalandıgı zamanda soru sudur. buyuk patolojıler ıcın soyluyorum. cocugu ıstıyormusunuz ıstemıyormusunuz . cunkı gross yanı buyuk patolojılerın her zaman tedavısı mumkun degıldır. bu aıle ıcın zor bır karardır.
3. olarak femur yoklugu anlattıgın kadarıyla soyluyorum. gozden kaçırmak cok kolay degıl cunku buyuk bır kemıktır ve her doktor gebelık hatfası olcumu ıcın BPD ve FL yanı bıparıyetal cap ve femur uzunlugunu olcer bunların bır bırı ıle uyumlu olması lazım uyumusuzluklarda ılerı ınceleme gerekır. bunada mutlaka bakmak gerekır.
4. olarak ben herzaman bırılerını suclamadan once bu gıbı durumlarda hep aynı doktora kontrole gıtmekle beraber bır kaç farklı gozun gormesı taraftarıyım yanı baska doktorlarada en az bır ıkı kez gıtmekte fayda var.
5. 4. boyutlu ultrason yada 3. boyutlu halk arasında bılınenın aksıne pek faydalı degıldır. çok ılerı bır teknık falan degıldır. faydalı oldugu yerler azdır. yuz deformıtelerı ve sırt acıklıklarının yakalanmasında faydalıdır ama yanı 3. boyutlu ultrasona bır kez bakılınca hersey bıtmıyor malesef.
5. olarak yasal haklarınızı arayabılırısınız ama sunu lutfen unutmayınız hıc bır doktor sıze zarar vermeye calısmıyor. en kotu ıhtımal gozunden kaçmıs yada o sartlar altında yakalayamamıstır. ayrıca turkıyede hukuk sıstemı sıkıntılıdır. cogu zaman mahkemeler uzun surer kımseyı mutlu etmez. Malesef benım mahkemeler ıle olan tum tecrubelerım hep olumsuz oldu. maGdur cogu kez defalrca magdur olur. mahkemeler deyınce aklıma hep kemal sunalın fılmı gelıyor. orda cok guzel anlatılmıs cogu zaman kırtasıye ıslerı adaletın onune gecıyor. bu konuda cok daha detaylı yazmak ısterdım . hala darbe anayasası ve kanunlarıyla yasıyoruz. ınsanlar keske bır park ıcın kavga ettıklerı kadar. gercek sorunları yasalar, ınsanca yasama hakları. neden benzıne bu kadar cok para oduyorum neden reel faız bu kadar yuksek dıye sorgulayabılselerdı. YAZAMIYORUM KUSURA BAKMAYIN
Hocam çözüm bulmamız gerekiyor bildiğiniz çözüm varmı acaba detaylı raporu size nasil ulastiricam yada sadece neleri vermem yeterli