14 yasindaki kizinizi isin basina koymaniz hata. Ekmek yemek istediginiz yeri cocuga emanet ediyorsunuz. Yeni bir eglence merkezi acip kasaya 14 yasindaki cocugu koyup siz disardan sadece izlemeye benzer bu olay.
ben 23 yasindayim yazarken ben bile hata yapiyorum, 14 yasindaki kizin yapmasi normal degil mi?
Ben de 15 yasindaki kardesimi koyayim site basina sabahlara kadar yazi yazsin, alakasiz olduktan sonra o yazi sifirdir.
karışmadan edemedim... konu sahibi arkadaş doğrusunu yapıyor... örnek vereyim. Türk Dil Kurumu'nun bir çok yayınını ben hazırlıyorum. Ve hadi tahmin edin, son tashihleri kim yapıyor?
10-12 yaş aralığındaki 7 çocuğa yaptırıyorum.
Çünkü hiç birisinden ASLA kaçmıyor.
Konu sahibi arkadaş %100 doğru bir yaklaşım sergilemiş. Yani; okuyacak kitleye bakmış ve onların dilinden anlayan birisi yazmış yazıları. Bu bağlamda en doğrusunu yapmış. Yani kasayı devretmemiş. İşin algoritmasını kendi üstlenmiş, ve belli kısımları konuya direk dahil olan insanları çalıştırıyor. Bu en güzel stratejidir. Ama algoritmayı eksik kurmuş o da ayrı.
Çünkü olaylara "bütün" olarak bakmak gerekir. Tema seçimi, hedef kitlenin renk psikolojisi, reklam stratejisi, beklenti analizi sonuçlarının harmanlanması, göz izleme teknolojilerine göre sayfa ve reklam yerleşimleri, tık kavramı, ayrıntılarda dikkat çekerek saniye kazanma konusu vs. vs. vs. bir çok konu var. Basit bir konu değil. Türkiye'de profesyonelce yapan çok az firma var. Ve onlarda spesifik, tek oyunlara yöneliyor ve çok daha başarılı oluyor. Çeşitlilik gösteren site kurupta başarı elde etmek ciddi anlamda strateji gerektirir. Para gereksiz demiyorum, ama paradan daha önemli konular var diyorum.
Saygılar