Yapılan işin niteliği önemlidir. Çok iş, az nitelik, az para. Az iş, çok nitelik, çok para.
Bankada üst düzey yönetici? Prof. Dr? Sanatçı? C. Savcısı? Galerici?
İşçi, memur, ara eleman?
Allah (cc) niçin kullarını bir yaratmadı, niçin herkes aynı hayat koşullarına sahip değil?
Cevap:
“Bazı mümin kullarımın imanını fakirlik korur. Onu zengin etsem ahlakı bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını zenginlik korur. Onu fakir etsem kalbi bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını sıhhat korur. Onu hasta etsem edebi bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını hastalık korur. Onu sıhhatli etsem hali bozulur.” (Kudsi Hadis)
ve devamı bu kaynakta çok güzel anlatmışlar.
16-17 yaşında her şeyin farkında olmak... O yaşlarda herkes zanneder ki dünya ve dünya üzerindeki yaşam, bir avuca bir kalıba sığabilecek kadar küçüktür, anlaşılabilir. Hata ediyorsun senin bildiğin hayat Türkiyede geçerli olan hayat ve maalesef Türkiye ve içinde barındırdığı yaşam dünyanın oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor. Haritayı açıp bakarsan aslında ne kadar küçük bir ülkede ve ne kadar izole bir bölgede yaşadığımızı zamanla keşfedeceksin. Dışarıda, başka kıtalarda ve başka ülkelerde çok farklı yaşamlar var, sadece Türkiyenin 3-5 şehrinde yaşayarak ben her şeyin farkındayım sonucuna ulaşmak çocukça bir davranış. Yaşından olgun olduğunu iddia ediyorsun ama bu söylediğin yerel kıyaslamalar için geçerli, global kıyaslamalarda aslında düşündüğün kadar yaşının üstünde bir olgunluğa sahip olmadığın gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalırdın. Maalesef bizim ülkemizde standartlar düşük olduğu için senin gibi standart olan kişiler kendilerini standart üstünde zannediyorlar ve sanki bütün ömürleri boyunca bu böyle olacakmış yanılgısına düşüyorlar. Biraz da bu yanılgıya düşmek işlerine geliyor, sürekli yerel kriterlerle kıyas yaparak daha düşük standartlarla rekabet etmek elbette senin kötünün iyisi olarak öne çıkaracağı için bu metotla bir ömür kendini her şeyi biliyorum her şeyi anlıyorum
yanılgısına düşmek için iyi bir etken oluyor...
' Ayağın taşa takıldığında " Allah kahretsin " deme. Şükür et ki taşa takılabilecek bir ayağın var'
İnsan hep daha fazlasını ister. Oruçluyken gözün doymak bilmez. Onu yicem, bunu yicem dersin. Ama bir tas çorba doyurur seni.
Bende hep hayal etmişimdir zengin olmayı. Hatta ara ara milli piyango bileti alırım
Hayal kurmak güzeldir. Ama kendimizi kaptırmadan, isyan etmeden bunu yapmalıyız kardeşim. Önünde çok uzun bir hayat var. Daha yolun başındasın. Hırs, azim, dürüstlük ve doğruluktan ayrılmadan istediklerini yapabilirsin.
iPhone cihazım ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
Kimisi olaya Dini yaklasmıs
Kimisi kaderci
Kimiside edebi girmiş.
Ben sana şunu söylim. Öyle sandıgın gibi o zengin çocuklarda zamanında çok çalışmış şimdi sefasını sürüyorlar, yada Babaları aileleri zamanında eşşek gibi çalışmış falan filan geç bunları.İçlerinde 7 nesil beleşe konmuş olanda vardır. Eşşek gibi çalışanda , çalıp çırpıp bir yere gelende.
Sen Bi kere Hayatta kendini kimseyle kıyaslamıyacaksın.
Ama hedef koyabilirsin. O yapmışsa bende yaparım nedne yapamim diyebilirsin.
Bir kere şuna emin ol ALLAH kimseye kaldıramayacağındn fazla yük vermez.Şükür Yarabbime her zaman şükret.
Helal olsun erken yaşda çalısıp paranı kazanmaya başlamıssın.İnan sen çok kıymetlisin.
Gelelim nasıl zengin olur kısmına.
Bir kere şunu söylim. Çok çalışmakla zengin olunmaz. Bunu kafandan at.
Çok çalışarak paranı kazanırsın. Aklını ve paranı kullanarak zengin olursun.
Ticaret yapacaksın. Atıyorum Borsa oynicaksın.
Mal getirip mal satıcaksın .
Yani risk alıp birşeyler yapacaksın .
Sadece çalısarak aldıgın maaşla zengin olamazsın.
Cevabı vermişsin
Biz fakiriz
Onlar zengin
basit kural paran varsa herşeyin olur :/
Cevabı kapitalizm:
Herkese teşekkür ediyorum çok anlamlı cümleler ile anlatmışsınız