By_tozi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben zenginleri 2 ye ayırıyorum yaşım 16-17 olabilir ama her şeyin farkındayım
16-17 yaşında her şeyin farkında olmak... O yaşlarda herkes zanneder ki dünya ve dünya üzerindeki yaşam, bir avuca bir kalıba sığabilecek kadar küçüktür, anlaşılabilir. Hata ediyorsun senin bildiğin hayat Türkiyede geçerli olan hayat ve maalesef Türkiye ve içinde barındırdığı yaşam dünyanın oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor. Haritayı açıp bakarsan aslında ne kadar küçük bir ülkede ve ne kadar izole bir bölgede yaşadığımızı zamanla keşfedeceksin. Dışarıda, başka kıtalarda ve başka ülkelerde çok farklı yaşamlar var, sadece Türkiyenin 3-5 şehrinde yaşayarak ben her şeyin farkındayım sonucuna ulaşmak çocukça bir davranış. Yaşından olgun olduğunu iddia ediyorsun ama bu söylediğin yerel kıyaslamalar için geçerli, global kıyaslamalarda aslında düşündüğün kadar yaşının üstünde bir olgunluğa sahip olmadığın gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalırdın. Maalesef bizim ülkemizde standartlar düşük olduğu için senin gibi standart olan kişiler kendilerini standart üstünde zannediyorlar ve sanki bütün ömürleri boyunca bu böyle olacakmış yanılgısına düşüyorlar. Biraz da bu yanılgıya düşmek işlerine geliyor, sürekli yerel kriterlerle kıyas yaparak daha düşük standartlarla rekabet etmek elbette senin kötünün iyisi olarak öne çıkaracağı için bu metotla bir ömür kendini her şeyi biliyorum her şeyi anlıyorum
yanılgısına düşmek için iyi bir etken oluyor...