Son günlerde hemen herkes tarafından dile getirilen bir konu üzerinde konuşmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
"Olması gerektiğinden daha az gelen hitler" ve "kalitesiz hit" başlığı.
Şimdi basit görünen konuda farklı bir boyut olma ihtimali var mıdır bunu merak ediyorum.
Kelimelerde aynı yerinde olmasına rağmen hitinde düşüş yaşayan arkadaşlar, beklenilenin çok altında hit getiren sıralamalar.
Normalde 100 hit getiren 2. sıradaki sitemiz, aynı kelimeden artık 20 hit getiriyor olabilir. Bunu bende tecrübe ettim.
Özellikle e ticaret sitesinde 100 hit alıyor diyelim site, aynı sıralamalarda değişmeden hemen hemen 50 hit almaya başladığında. Normalde 10 kez çalan telefon bu sefer 5 kez çalmıyor. 2 kez dahi çalmıyor çoğu zaman diyebiliriz. Bu sadece bir örnek. Sayfa gezinme, sayfada kalma oranları ile analiz edilebilir.
Burada dikkat çekmek istediğim nokta ise: Bu Google tarafından üretilen yeni bir strateji olabilir mi? Sitenin Google gözündeki duruma göre hit planlaması gibi. Seo stratejilerine karşı etkili bir yolda olabilir.
Seni sıralamadan düşürmeden (herşeyi doğru yaptığın için), sana iyi seo yapmana karşılık farklı bir yöntemle ceza vermesi gibi.
Çok saçma gelebilir kimilerine, kimileri içinde imkansız denebilir. Bilmiyorum, belkide doğru yolda olabiliriz.
Bu konuyu tartışmadan edemedim. Saçma olduysa kusura bakmayın.