The_joker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
et kendimi geliyor ? yerine.Ben bu halde iken ameliyat olmadan durumu kurtarma ihtimalim varmı ?
Hocam tırnağı batan yerden çıkarsanız dahi iltihaplanmış bi kere düzelmez. Çünkü sadece uç kısımlar batmıyor alt kısımda saplanıyor deriye.

İlk tırnağım battığında hastaneye gitmemek için denemediğim yol kalmadı , aldım tırnak makasını resmen etle tırnak arasına sokup tırnağı yukarı doğru kaldırdım , tabi acıdan kıvranarak.

Sonra baktım olmuyo , iyice iltihaplanma artınca hastahaneye gittim , ertesi güne randevu verdiler gittim. Ertesi gün gittim bir kaç işlem falan yaptılar ameliyat masasına uzandırdılar. Tırnak batan ayak parmağıma 2 tane uyuşturucu iğne vurdular tam ucundan. İlk iğneyi parmağımın ucuna saplarken ağrısını hissettim ama iğneyi boşalttığı an ayağım ağırlaşmaya başladı. İkinci iğneyi vurduğunda hiç acı falan olmadı , hissetmedim bile doğru düzgün. Sonra altı eline makası , tırnak ile et arasına sokup kesmeye başladı. Sonra batan tırnağın battığı yan taraftaki eti aldı. Yani tırnağın battığı yan taraftaki eti ve tırnağın yan tarafını komple aldı. Sonra krem sürdü bolca ve çok sert bir şekilde sarıp gönderdi. Ameliyat haneden yürüyerek çıktım. Eve kadar yürüyerek gittim. Eve geldim aradan bir saat geçti , bi ağrı başladı sorma gitsin. Resmen ağrısı beynime vuruyodu. Sanırım fazla derine inmişti ilk ameliyatımda. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra pasumana gittim , sargı bezi ete yapıştığı için söküne kadar gözümden oluk oluk yaş aktı. Neyse öyle böyle ilk ameliyatı atlattım. Ama aradan zaman geçip tırnağım uzayınca tekrar battı , tekrar gittim ameliyat oldum ama bu sefer doktor çok iyi ameliyat etmişti. Ne pasuman da nede ameliyattan sonra uyuşturucunun etkisi geçtiğinde pek acı çekmedim. Ufak sızlamalar oldu ama ilki kadar şiddetli değildi. 3. Ameliyatta aynı şekilde pek ağrı sızı olmadı

yani ilk ameliyatınızı olun zaten korkunuzu yenince bir sonraki tırnak batmaların da direk uğraşmadan tırnağınızı aldırıp gelirsiniz