CanerDikmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Fakat yerinde sabitleyemedim bile gerileyen kelimeleri. Tam aksine dahada gerilemeye başladı.

2-3 kelime üzerinde yoğunlaşıp, tanıtım yazıları ve 1-2 footer link daha aldım.

Fakat kelimeler yerinden dahi oynamadı.

İlginç kısmı ise, bazı ürünlerde de ilermeye başladı. Çok popüler ve zor olan 6-7 kelimede ilk 3 sıraya yükseldi.

Bu sevindirmiyor bizi, neden? Çünkü aramaları yüksek olmasına rağmen hit gelmiyor gariptir ki.

Düşüş neden olmuş olabilir?
Hangi noktada neler yapsaydık düşüş yaşamazdı?
Stabil tutmak için yapılabilecek çalışmalar nelerdi?
Şuan itibariyle nasıl bir strateji izlenmeli?
Benim yorumum şu ilk 5 satır üzerine olacak. Buradan şu konu hakkında yorum alabiliriz. :
Bu çalışmalar Penguen 2.0 öncesi yapılan işler. Buralarda footer almışsınız vs var ama siz footerleri belirli sayfalara Almışsınız.

"Fakat kelimeler yerinden dahi oynamadı."

Burada linkleriniz index aldığı halde google gördüğü halde sizin. Bağlantı satın aldığını tespit ettiğini manasına gelmektedir.

Dikkat edilirse;

"Çok popüler ve zor olan 6-7 kelimede ilk 3 sıraya yükseldi."

Buralara sanırım bir çalışma yoğunlaştırmamışsınız.
Birde haber sitelerindende makale almışsınız; yüksek ihtimal dofollow geldi bu. Bunuda istemiyormuş google.
İşin özü şu; Bağlantı satın aldığınızı google tespit etmiş ve sizi aldığınız sayfalarda ;
1.Önce geriletme başlatır.
2.Sonra O bağlantı türevlerinden gene geldiğinde Değer Vermez.
3.Bu sayfalarınıza link almaya devam ettiğinizde aynı şekilde geriletmesi daha hızlı bir şekilde devam eder.
4.Sonunda Sizin bu sayfaları dizinden Kaldırır.
----------------------------------------------------------------------
Öneriler;
1.Bu link alım türünüzü durdurun.
2.Link alım esnasında (bundan sonra piramit link whell veya paravan site yapacaksanız) burası çok önemli; 1 sayfaya (google sayfa olarak site indexsler) link yoğunlaştırmayın. Eğer böyle bir durum olursa google o sayfayı indexlediğinde belirli bir süreden sonra o sayfaya filtre Verecekdir. O sayfa size Link gücünü veremeyecektir.
3.Öncelikle negatif değerlerden kurtulmamız lazım. Bu süreci hızlandırmak ile yavaş yürütmek sizin elinizde. Yani Google botu ne kadar sitenize çekerseniz sürecin işleyiş hızı o oranda devam edecektir. Yani daha farklı link ağları kurunuz ve bunları googleye düzenli olarak indexletmeyi sağlayın ki ilerleme adımlarına başlayabileyin.
4.3 maddede dediğim yöntem gene sıkıntıdadır yani siz yeni link ağınızdada eğer aynı sayfaya link kasacaksanız gene değer vermeyebilir google. Önerim Sitenizin farklı bir sayfasına kasınız ve buradan ana sayfanıza bağlantı veriniz.

Kolay gelsin.