daha önce açmış bulunduğum konular benim, düşüşünüzle ilgili görüşlerimi de oluşturuyor aynı zamanda.
google seo yapılmasını istemiyor.
pr çalışması yapacaksınız sitenize. ( pagerankın değil, public relations'ın -halkla ilişkiler- kısaltması ).
arama motorlarına değil de insanlara yönelelik yapılan tanıtım çalışmaları banner'larla ve http:// şeklinde alınan linklerle yapılır. Bu, benim gözlemim. Diğeri arama sonuçlarını manipüle etmeye yarayan çalışmalar. Anchor text vs. Hala daha az sayıda ve belli metriklerde işe yarıyor olabilir. Ama google bence "dalgalandırma" dediğimiz stabil olmayan sonuçları bile sırf bu yüzden ana sistemi haline getirdi. Aşırı Seo yapanları ayıklamak için yani. Sitesine arama motoru için -insanlar için değil- çalışma yapanlar, her dalgalanmada, düşüşte, anchor textli çalışmalar yaparlar. Ve kendilerini ele verirler. Asıl yapılması gerekeni "hit paketleri" tecrübenizden sonra anlamış olmanız gerekirdi.
Sitenize google dışından hit gelmesi gerek. Ama trafik çeken programlarla değil, doğal yollardan. Bir e-ticaret firmasının aşağıdaki yolların tamamından az-ya da çok sürekli hit alması gerekir :
- Google doğal arama sonuçları
- Google Adwords
- Facebook Reklam
- Facebook Fan Sayfaları - Profil Paylaşımları
- Twitter
- Blog tanıtım yazıları & Farklı sitelerden banner lara tıklayarak gelenlerden.
Burada son maddedeki banner olayında şuna dikkat etmek gerek. Sidebar banner kullanılacaksa bütün alt sayfalardan sitenize link gelmesi söz konusu ki bu sıkıntılı bir durum. Google DoubleClick Publisher kullanan siteler tercih edilebilir.
Ayrıca bloglardan hit çekilebilmesi için Hürriyet in şu Bumerang blog network u de işe yarar gibi duruyor.
Bütün bunlarla, google'a verdiğiniz mesaj şudur : Sana muhtaç değilim. google'a muhtaç olmamanız google gözünde değerli birşeydir.