GOKBERK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar çift anadal yapmayı düşünüyorum çift anadal diploma vermekte(çap konusunda yeterli bilgiye sahibim) fakat yandal programı sertifika vermekte.

Şimdi merak ettiğim şey çap yapan bir öğrenci yandal yapan bir öğrenci ile aldığı ders sayısı aynı mı oluyor ?

Yandal yapan neden yandal yapar ve sertifikanın bir önemi var mıdır ?
Şimdi size şöyle açıklayayım;

Çift Anadal: Bitirince iki tane diploman oluyor. Bu diplomaların birbirinden farkı yok.

Yandal; Sertifika veriyorlar. Bu da şu anlama geliyor, sen kendi bölümünü okumuşsun ve yandal yaptığın bölümden de baya bilgin var.

Diyelim ki işletme bölümü öğrencisisin. Uluslarası ticaret ve finansman bölümünden çift anadal veya yandal yapmak istiyorsun,
Yandal için Ulus. Tic ve Fin. bölümünden extra 7 ders alıyorsun. ve bitirdiğinde sertifikan oluyor.
Çift anadal için Ulus. Tic ve Fin. bölülümden extra 13 ders alıyorsun. Ve elinde Ulus Tic ve Fin. diploması oluyor ki bunun işletme diplomandan farkı olmuyor.Bu derslerin içinde 7 tanesi yandal dersini içeriyor. Eğer sen baktın ÇAP bitmeyecek, onu 7 tane derse tamamlamış isen yandal'a saydırabiliyorsun.
Bu bölümün diploma notu hesalanırken, aldığın extra 13 ders ve ortak derslerin notları ortalamaya katılıyor.

Bir de şöyle birşey var; diyelim ki ÇAP/Yan dal başladın ve 3 ders aldın. baktın bitiremeyeceksin. O zaman çap/yandal yapmak istemiyorum deyip hiçbir yaptırımı olmadan çekilebiliyorsun. o aldığın 3 dersi ise fakülte içi seçmeli hakkın varsa saydırırsın.
(dediğim şeyler her okulda oluyor mu bilmiyorum)