Tam tahmin ettigim gibi ciktin. Hangi hosting sirketlerine danismanlik yapiyorsun ve ismini aciklarsan senden yardim alabilirim. Cunku goruldugu gibi ben bu hosting isinden anlamayan birisiyim bu yuzden nedense buyuk hosting sirketlerinin kadrolarindayim.
Yazdigin mesajda sunucularin kapali kalmasi hakkinda bircok yerde senaryolar yazildi, cizildi demissin ve hemen altinda EIG nin yoneticisi sorunun switchden kaynaklandigini yazdigini soylemissin ve onun hemen altinda da EIG satin aldigi icin hostgator'in kalitesinin dustugunu yazmissin.
1- Senaryolar yazilip cizilebilir (aynen senin yaptigin gibi). Bu senaryolarin gerceklik payi sifirdir. Sadece sirketin acikladigi nedenler gercegi yansitir.
2- Bozulan switch herhangi bir data centerda (softlayer dahil) bozulup bu tur sorunlara neden olabilir. Bunun hangi sirketin satin aldigi ile bir alakasi olmadigi zaten ap acik ortada. Ha eger EIG nin switchleri dandik diyorsan o zaman EIG nin bozulan switch i ile Softlayerda eskiden kullanilan switchlerin arasindaki farki yazarsin ama boyle birsey ne yazikki yok.
Hostgator'in calisanlari ayni, yoneticileri ayni ve hic birsey degismedi. Hic birsey degismediyse bir anda hizmet nasil diger sirketlerinkisi gibi oluyor anlamadim? Hosting sirketlerinin kalitesini tasindiklari datacenterlara goremi degerlendiriyorsun? O zaman Dunya'nin en buyuk datacenteri disinda sunucularini barindiran butun sirketlerin hizmet kalitesi dusukmu oluyor otomatikmen?
Turkiye'deki datacenterlarda barinan bir cok hosting firmasi var bu datacenterlar eminim en az EIG datacenteri kaletisinde. Yani senin teorine gore bu firmalarin hepsinin kalitesi dusuk oylemi? Dedigim gibi tamamen yanlis bilgi. Adi sani belli olmayan danismanlik yapiyorum diye burda kendini onemli biriymis gibi gostermene ragmen tespitlerindeki yanlisliklarla, sadece camur atan birisi oldugunuda herkese gostermis oldun.
Gelelim benim hakkimdaki yorumlarina sayin arastirmaci gazeteci trhosts..
HostGator'a basladigimda 84 kisiydik. Employee numarama gore, sirkette en eski hala barinan kisiler listesinde 16. yim ve Hostgator'a 2008 Ekimde girdim ancak ilk girdigimde normal destek sagladigimiz icin bunu linkedin e yazmadim. Sirketin CEO su ile ayni anda basladim ve beraber destek veriyorduk sirkete. Hostgator'a kimse direk yukardan baslayamaz. CEO da olsan ilk geldiginde sirketin herseyini bilmen icin destekten baslaman gerekiyor. Kimse baska bir sirketten transfer olupta en yukaridan baslamadi.
Benden daha once baslayan kisileri tanidigini yaziyorsun ancak buda gercek disi. Kimi, nasil tanidigini ve tanidigina dair birsey gostermedigin surece kimse inanmaz sana. Bende bill gatesi taniyorum, kanit varmi? yok. Gecerliligi varmi? o da yok.
Ben HostGator'dan ayrildigimda sunucular daha tasinmamisti demissin. YANLIS. Ben hostgator'dayken tum dedicated ve VPS ve gator1-gator300 arasini tasimistik coktan. Tekrar soyluyorum, salladin ancak tutmadi, tamamen yanlis bilgi.
Destek hatlarinin ulasilamaz hale gelmesinin nedeni asiri yogunluktu. 1 milyon musterinin %0.5 i bile arasa yada chate baglansa bu ayni anda 5000 telefon anlamina gelir, hostgator'in sistemide 5000 telefonu ayni anda route yapicak sekilde tasarlanmadi. Ayni zamanda telefon sistemide zaten Voipo diye bir sirkete ait hostgator ile bir ilgisi yok. Yine YANLIS sallama bilgiler, hic bir gercegi yansitmiyor.
HostGator'dan memnun olmayan bir cok musteriyi biz zaten kendimiz baska sirketlere yonlendiriyorduk. Kesinlikle hostgator'da barinmak istemeyen bir kisiyi baska sirkete gondermek hostgator'in islerini zora sokmaz.
Robin Hood degil ne yazikki don kisotsun. Eger insanlara yardimci olmak istiyorsan o zaman dogrulari soyle, YANLIS bilgi verme. Su ana kadar sadece yanlis bilgi verdin.
Dallas dan Provoya tasinan sunucular ABD'nin bir ucundan diger ucuna degildir. Google maps var bari oraya baksaydin yanlis bilgi vermeden. O zaman soyle diyorsun, Amerika'nin batisinda bulunan TUM datacenterlardan uzak durun cunku batiya gittikce kalite dusuyor? Sacma ve YANLIS bir tespit.
Ben Stefan olmadim, zaten Stefan'dim son 9 senedir. Cift vatandasligim var ve bu nedenle 2 adim var. HostGator'da Turkiye'ye acildigim icin Sefa ismini kullandim. Eger HostGator Turkiye ile ilgili projelerim olmasaydi Stefan olarak gecerdi adim. Twitter'imi vermenin anlami ne bilmiyorum ama zaten insanlar sorsa verirdim.
Dedigim gibi ben 3 seneye yakin bu forumdayim ve kendime yuzlerce arkadas edindim, bir cogu ile duzenli olarak msn uzerinden muhabbet ederim. Benim adima bloglarda yazilar cikti, bir suru roportajim var, linkedin de neler yaptigimi hersey yaziyor. Beni birakta, asil SEN KIMSIN??? onu bir acikla sana zahmet sayin hosting danismani.
HostGator'da calismayan ve hic bir sekilde onlardan gelir elde etmeyen, tam tersine Hostgator'a rakip bir firmada calisan birisi olarak soyluyorumki, bu "hosting danismani" kimligi belirsiz kisinin Hostgator ve EIG hakkindaki TUM tespitleri yanlis ve sallamadir. Bu tur kisilere inanmayin. Bu kisiler sizi akillari sira meydani bos bulup yanlis yonlendirmeye calisiyor. Ona bakarsaniz GoDaddy de 1 gun boyunca kapali kaldi, hemde tum hesaplari ancak kimse kalkipta Godaddy'nin datacenterlarina laf soyleyemez.
Kendisi HostGator'da hic kimseyi tanimiyor ve webhostingtalk.com da diger hosting sirketleri sahipleri tarafindan uretilen komplo teorilerini buraya gelip kendi tespitiymis gibi anlatiyor ve isinde gucunde olan insanlarin icine YANLIS bilgi vererek kurt dusuruyor. Bu tip adi belli olmayan, kendini danisman olarak tanitan kisilerin sozlerine inanmayin. Size tek tavsiyem budur.
ben direkt olarak hicbir sirkete bagli degilim, bircok sirketle muhattab oluyorum. ama dikkat et, onlarin pazarlama muduru degilim yani onlarin reklamini yapmiyorum burada ve asla da yapmayacagim.
sorun herhangi kabindeki belli bir switchin arizalanmasi degildi, sorun iki core-switchin ayni anda arizalanmasiydi. ve bu kadar ciddi bir sorunun nelere neden oldugu, ne kadar surede giderildigi ortada. ayrica telefonla ilgili sorunlari EIG COO'su aciklamasinda belirtti, ben buna dayanarak belittim bunu. ha HG'in telefonlari hala eski sistemlerinde calisiyor vs. olabilir, COO'nun dedigi durum biraz genel kalmis, diger markalari etkileyip HG'i etkilememis olabilir. HG telefon sistemi VOIPo'ya ait, HG ile bir ilgisi yok diyorsun peki niye VOIPo kendi sitesinde
http://www.voipo.com/ HG kuruculari tarafindan kuruldugunu yazmakta? direkt baglanti tabi ki olmayabilir ama bu sirketler kardes sirketler(ekipler farkli, organizasyon farkli bilemem ama biliyorumki ayni elden cikti 2 sirkette). ha devirden sonra ne oldu ne olmadi onu da bilmem, ve konumuz disinda aslinda.
ben sen sorana kadar ne is yaptigimi forumda belirtmedim, sen soyledin cevap verdim. reklam yapmak var, yapmak var. biraz dusun, iyi bak duruma. ben nerede cok onemli biriymis gibi gosterdim kendimi? kendinle karistirma beni. ayrica yine sunu yaptim bunu yaptim demedim, basit olarak gorevimi belirttim. ayrica birak insanlar karar versin camur atip atmadigima, kelimeleri de duzgun secmelisin. ilk mesajda "Oncelikle bu yazi tamamen kendi sahsi goruslerimi, dusuncelerimi barindirmaktadir. HostGator ile herhangi bir bagim bulunmamaktadir, sadece eski bir musterileriyim. Hostgatorin yasadigi bu son sorundan sonra konuyla ilgili son-kullanicilari bilgilendirmek, goruslerimi paylasmak istedim" yazdim, goruslerimi paylastim, teknik olaylari kanitlara dayandirdim.
konuyla ilgili olarak sorunlar, arizalar tabiki olabilir, evet. fakat EIG'de ayni anda iki core-switch'in arizalanmasi(heleki rutin bir bakimdan sonra) ve bu sorunlarin giderilmesinin bu kadar uzun surmesi bence EIG kadar buyuk bir sirkete yakisacak bir durum degil. eger HG musterileri yillardir yasamadiklari sorunlarin cok daha fazlasini birkac gun icerisinde bu planlanmis tasimalar sirasinda/sonrasinda yasiyorlarsa burada bir sorun var demektir ve bunu dile getirdim. tekrar dikkatini cekerim ki ben direkt EIG kotudur demedim, son karari yine musteriler buyursun kendileri versinler dedim.
senden once sirkette calismis kisileri tanidigim dogrudur, inanip inanmamak kendi tercihindir. bu kisilerin kimliklerini, ve dolayli olarak kendi kimligimi afise edemem. ben burada reklam yapmaya gelmedim, olanlari aciklamaya geldim. bu kisiler sirketten ayrildilar, su an ne kendilerinin ne benim bagim var HG ile.
tabi ki bu kadar servis bir anda tasinamaz, bu uzun vadede gerceklesti. ne zaman basladi ne zaman bitecek bilemem, fakat gecen ay hala SL networku uzerinde olan onlarca shared/reseller hesap biliyorum. Mayis 2013'te ayrilmissin bu 2012 kaldi benim kafamda, kusura bakma bak bunu yanlis gormusum iste. bu konuda ozur diliyorum senden.
merak etme, TX-UT arasi ne kadar gayet iyi biliyorum. hatta tahmini mesafe(ortalama resmi mesafe 1600 kusurdu sanirim, kusbakisi biraz daha az olacaktir tabi) belirtmistim ilk mesajimda bakabilirsin. ha tam dogudan batiya degilde orta yakadan batiya oldu. bati yakasini vurgulamamain sebebi TR'ye olan uzaklik ve dolayisiyla baglanti durumu. var olan baglantidan daha sikintili bir baglanti olacagi kesin, su anki verilerde bunu dogrulamakta ki mantiken de bu boyle. bati yakasindaki verimerkezi kalitesiyle ilgili bir durum yok dedigimde.
HostGator'dan memnun olmayan bir cok musteriyi biz zaten kendimiz baska sirketlere yonlendiriyorduk. Kesinlikle hostgator'da barinmak istemeyen bir kisiyi baska sirkete gondermek hostgator'in islerini zora sokmaz.
bu ilgincmis. bildigim iyi oldu.
Ben Stefan olmadim, zaten Stefan'dim son 9 senedir. Cift vatandasligim var ve bu nedenle 2 adim var. HostGator'da Turkiye'ye acildigim icin Sefa ismini kullandim. Eger HostGator Turkiye ile ilgili projelerim olmasaydi Stefan olarak gecerdi adim. Twitter'imi vermenin anlami ne bilmiyorum ama zaten insanlar sorsa verirdim.
nedeni basit, insanlar sana daha kolay ulassin! bak yine seni dusunuyorum. seni arastirirken bulamadim sonra Stefan oldugunu farkettim de aklima geldi, insanlar yanlis kisiye gitmesin diye ozellikle belirttin adini. 9 senedir Stefan olupta bizim seni Sefa bilmemiz de ilginc. gerci hala hem Sefa hem Stefan'sin, sorun yok.
Dedigim gibi ben 3 seneye yakin bu forumdayim ve kendime yuzlerce arkadas edindim, bir cogu ile duzenli olarak msn uzerinden muhabbet ederim. Benim adima bloglarda yazilar cikti, bir suru roportajim var, linkedin de neler yaptigimi hersey yaziyor. Beni birakta, asil SEN KIMSIN??? onu bir acikla sana zahmet sayin hosting danismani.
senden daha uzun suredir takip ediyorum bu forumu. ben yaptiklarimi anlatmaktan cok icraati severim. eger gerekiyorsa birgun zaten taniyacaksin beni, suphen olmasin.
burada kisiler degil, bir kisi var. ayrica ben insanlari yonlendirmiyorum, bilgilendiriyorum. belirttigin noktalarin hepsini acikladim, teknik olaylari resmi verilere bagladim. teknik olarak dediklerimde yanlis bir nokta yoktur, buna ek olarak bazi kendi goruslerim bulunmaktadir ve bunu da zaten dile getirdim. ama senin hala deginmedigin aciklamadigin noktalar var.
degerlendirmeyi kullanicilara birakiyorum.
her ne kadar cogu kullanici bu meselenin farkinda olmasa da, ilgilenmese de bazi kisilere bu konu hakkinda bilgi verebildigime inaniyorum. benim icin bu yeterli.