Hocam konuya katkı yerine karşı tarafı rencide edecek şekilde konuşuyorsunuz. Ben bile okurken "ne bu asabiyet" dedim. Çünkü okurken öyle anlaşılıyor.
Kazançlarını görmek isteyenler ise;
Video Yöneticisi > Analitik > Tahmini Kazançlar bölümünden görebilirler.
Evet hem o yol var. Fakat en iyi yol. Yukarıdaki gibi. Arkadaş bilmeyenlere yol göstermiş. Fakat konu başka yönlere kaymış.
Yukarıda resimlerle anlatılmak istenen. Youtube analytics'de kazançlar 2 gün sonra yansımaktadır. Bunun yerine bugün ne kazandım diye öğrenmek için
Adsense anasayfa --> Performans Raporları --> Sol menüden Ürünler --> Açılan sayfanın ortasında "İçerik Barındırıcıları için AdSense" bu ibareye tıklarsanız. Kazançlarınızı görürsünüz.
Bu kazançların genel olarak %20 kesilmektedir. Yani "Toplam kazançlar" ibaresinin altındaki kazançlarınızın toplamının %80 çarpımı sizin kazancınızdır.
Örnek olarak 13 Ağustos 2013 7.04$ kazanmış. 7.04 * 0.80 = 5.63$. 13 Ağustos 2013 ortalama kesin kazancı budur.
Diğer bir örnek ise geçen ayki kesinleşmiş adsense kazancınıza bakın. Daha sonra Geçen ayın Ürünler bölümündeki kazancı * 0.80 = kesinleşmiş kazanca yakın bir değer çıkacaktır.
Benim kazancım her ay genelde ürünler * 0.81 oranındadır.
Şahsen bir ton kanalın analytics'ine girip kazançlara bakacağıma adsense ürünler bölümüne bakıp 0.80 ile çarptığımda gelirimi elde ediyorum.
Anlamayan arkadaşlara daha detaylı anca resimlerle olur.