Lia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Tam kesin bilgi değil ama bildiğim kadarıyla hava yastığı açılan araç pert oluyor.
Teşekkür ederim Allah düşmanımın başına kaza bela vermesin . Bu dediğiniz bana kesinliği olan bir cümle gibi gelmedi çünkü hava yastıkları belli bir şiddette darbeye göre açılıyor artık adam nasıl bir şiddetle vurduysa sağ taraf boş olmasına ragmen iki hava yastığıda gümlemiş Onların fiyatı da 1500 den 3000 TL gibi bir miktarmış öğrendiğime göre.

Şimdi demek istediğim şu eğer adam önden ufak bir şiddetle önden darbelese ve araçta bulunan insan hava yastıgının olduğu bölgeye çarpsa bildiğim kadarıyla hava yastığı açılır ama araçta 1000-2000 lira bi masraf var diyelim araçta.Sigorta şirketinin yada kaskonun aracı perte çıkarması için aracın sağlam haline biçilen değerin %50 sinden fazla masraf olması lazım diye biliyorum araçta.

Çevreden sorduklarıma öğrendiğime göre eğer arabadaki toplam masraf sigortanın arabanın sağlam haline biçtiği değerin %50 sini geçiyorsa aracı perte çıkarıyorlarmış. Ama onu da şöyle düşünürsek şimdi %25 suç ben de var bu suç oranının bende olması pert durumunu değiştirir mi değiştirmez mi onu öğrenmek lazım .