Sürücü kursları yetersiz kalıyor, doğru. Ama insanların kendini yetiştirmesi lazım. Trafiğe kapalı alanlarda araba kullanmayı öğrenebilir, trafik kurallarını iyice okuyup anlayabilirsiniz.

Devletin kestiği cezalara kızanlar, keşke iğneyi kendilerine çuvaldızı devlete batırabilseler.

Polis keyfi ceza yazdı diyenlere sorayım ' hanginizin bagajında ceset torbası var ? ' Bununda cezası olduğunu biliyor musunuz ? Türkiye'de yaklaşık 20 milyon sürücüye karşılık, sadece 10 bin trafik polisi var. Her kural ihlali yapana nasıl ceza kesilsin ?

Amerika'da David beckham radara girdi diye 24 saat nezarette kalmış. Ödediği cezayı söylemiyorum bile. Amerika'da polis sizi durduğunda, elleriniz direksiyonda olmak zorunda. Bir eliniz aşağıda olsa, polisin sizi vurma yetkisi doğuyor. Bizde ise, polise edilen küfürün hakaretin bini bir para.

Ben 15 yıllık sürücüyüm. Boş yolda bile sinyalimi veririm. Bugüne kadar neredeyse hiç kural ihlali yapmadım. Hiç te ceza yemedim. Özeleştiri yapıp kurallara uyarsak, emin olun ne kaza olur ne de can kayıpları. Kazaların %95'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını ve hiçbir sürücünün kaza yapmak istemediğini unutmayın.

Trafik cezalarında, cezanın yazıldığı değil, size tebliğ edilen tarih önemlidir. 2 yıl önce yazılan ceza bugün geldiyse, 15 gün içinde öderseniz %25 indirimli ödersiniz.

Not : mesajın geneledir. Sadece bilgi verme amaçlı yazdım.

iPhone cihazım ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.