aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bugün ehliyetsiz olarak bolu'dan ankaraya kadar 150 KM hız yaptım. Ardından ankarada polisler olur diye babam aldı sürdü. Sonra erzincana kadar tekrar ehliyetsiz sürdüm. Polis çevirmedi hiç. Ehliyet sınavını aslında kazandım ama ehliyet elime geçmedi
Bende bu hafta giricem sınava, yıllardır kavrayamadım tam olarak ne amaçla ve nerelerde çevirme yaptıklarını.

Know adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ehliyetsiz Araba Kullananlara 3000 Değil İDAM CEZASI verseler bence yeridir.
Sırf bu ülkede Ehliyetsiz Araba kullananların Yılda Kaç Ölümlü Kazaya Sebebiyet verdiklerini bilseniz sizde katılırsınız.
Hocam kusura bakmayın da ben şuanda Türkiye deki %80 ehliyetli kişilerden daha iyi kullanırım. 3 yıla yakındır kullanıyorum çok şükür en ufak bir hatam bile olmadı tüm kurallara harfiyen uyarım. Tek sıkıntı ehliyet ti onuda bu ay içerisinde hallediyorum. Ehliyeti olan insanların ne amaçla aldıklarını yukarıda arkadaş belirtmiş zaten hayatında şöför koltuğuna oturmamış insanların ehliyeti var.

sio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ne olursa olsun ehliyetiniz yoksa araç sürmeyin derim.
Allah göstermesin bir kaza belada oldu ki birine çarptınız adam öldürmek kadar suçu var ehliyetsiz araç kullanmanın artık. Cezalar felaket derece de arttı.

Ailesel nedeni bahane ne kadar etseniz de sonuçta polisler görevini yapmakla yükümlüler. Kalkıpta neden bana şu kadar ceza kestin demeniz yanlış. Ama hatalı olduklarını düşünüyorsanız bildirim yapacağınız makamlar açık. Harici olarak ailesel sebep deyip ehliyetiniz olmadığı halde sürmeniz ve ardından gelen cezaya tepki göstermeniz çok çok yanlış. Otobüse atlayıp yada uçağa atlayıp gitseydiniz daha uygun fiyatlara gelirdi eminim. Yada acil gitmeniz gerekiyorsa taksiye atlasaydınız 500 lira yazsaydı 2500 tl karda olurdunuz. Yada 1000 - 1,500 tl vererek ehliyet alsaydınız yine karda olurdunuz sanırım.

Dolayısıyla ehliyetin olmadığı zaman kalkıp aracın birine vurduğun zaman yada Allah göstermesin birisi sana vurduğu; yada birine kalkıp vurduğun zaman keşke 3000 lira değilde 30000 lira veripte kurtulsam derdine düşersin ama iş işten geçmiş olur. Söylediklerimiz şaka gibi gelebilir ama cezası çok ağır gerçekten. Hapise de girildiğinin altını çizerim.

@EscapeLord;
Ozsoy05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıldan fazla süredir ehliyetsiz kullanıyorum hocam. Sakal bırakmazsam polis dik dik bakıyor durmak istermiş gibi Sakalları uzatıp geçiyorum yanlarından dönüp bakmıyorlar bile çok uzun yola gittim aynı yöntemle saçma gelebilir ama bence mantıklı

Bide burdaki tüm polisleride tanıyoruz tabi o artı yanıda var.

Babam sürekli rahatsızlanıyor. Mecburi oalrak hastaneye acili yetiştirmem gerekiyor. Hİç umrumda olmaz 3 bin lira ister 30 binlira ayzsın babamdan değerli değil. Mecbur kalırsam f16 bile kaldırırız evelallah
Sio: Kesinlikle katılıyorum sana en ufak kazada direk cinayetten yargılanıyorsun farkındayım fakat Ozsoy05 in dediği gibi babamda İntihaplı Romatizma ve Kalp hastalığı var. İkisi birlikte ağır oluyor gerçekten, o gün biraz rahatsızdı bu yüzden o bölgeye kadar ben sürecektim ve Bursanın çıkışında arabayı o alıp devamını o getirecekti. Ama şans işte buda bana ders oldu 2.500 km yaptık belkide şeytana uyup ben devam edecektim yollarda çok kötü zaten Allah göstermesin bi araba gelip bana çarpsa ölse bile suç bana kalacaktı.