emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben dj ve tonmaisterım ek olarak kendimce bir stüdyom var ve elektronik müzik (deep house) yapıyorum. Söylemek istediğim bu kişilerin sadece altyapıdan ekmek yedikleri ancak altyapıyı yapanların bunlar kadar kazanamamaları. Öte yandan live diye attığın rezalet ötesi sese sahip parçalarda vocale öylesine efekt ve kompresör dayanmış ki buna rağmen ortada müzikal anlamda hiçbirşey göremiyorum.
Müzikal bilgisi, nota bilgisi olmayan insanlar 2 şarkıyla tonla para kazanıyor, Serdar Ortaç misali, insanları sadece oynatmak yetiyor ancak bunu yapan da lirik değil altyapıdır.
Ben bu kişileri asla sanatçı olarak nitelendirmiyorum, gerçek sanat ve sanatçıya destek verilmediğini düşünüyorum çok sevgili Müzikolog bey Saygılar efenim
Bu kişisel bi görüş, insanların görüşüne başlıca saygı duymalısın dostum. DJ, olabilirsin isterse bu işin altından girip üstünden çık lakin senin beat (altyapı) olarak sınıflandırdığın şeyi (sadece) dinleyerek insanların pek haz alacağını sanmıyorum. Ney-O, Akon vb. gibi sanatçılar bu işlerde çok başarılılar. Gerek altyapı olsun gerek müzikal açıdan olsun.
Gerçek sanattan bahsedersek sisteme yumruğu vurmuş oluruz. Birçok TV programında ressam, heykeltraş yapan vs. gibi insanlara da değer verilmiyor. Düzende bir problem var. Doğru düşünüyorsun lakin kendini yanlış ifade ediyorsun sistem maduru kardeş.