Benim Hostgator'dan gitmem hostgator'in datacenter da yasadigi sorunlarla ilgili degil. Ben Hostgator'dan ayrildigimda, orada hic bir sekilde sorun yoktu ve hala daha yok. Ben Hostgator'a ilk basladigimda 80 calisani vardi. Ben ve su anda sirketin CEO su olmus arkadaslarim hostgatori bulundugu yere getirdi. Bizlerin isi bu. Bizler sirketleri Dunya'nin en buyuk sirketleri haline getirmek icin egitim aldik ve her sabah ise gittigimizde bu sonuclar icin calisiriz. Yillarini hostinge vermis birisi olarak Hostgator'i Dunya'nin en buyuk hosting sirketi haline getirdik hep beraber ve bu nedenle devamli olarak her birimize diger buyuk ancak en buyuk olmayan hosting sirketlerinden teklifler geliyor, gelin bizide en buyuk yapin diye. Eger gelen teklif ust duzey yoneticinin aklina yatarsa baska sirkete geciyor. Bu tamamen profesyonellikle ilgili ve hic kimse calistigi sirkete asik degil.
Bana gelen onlarca teklifin arasindan birisi hayir diyemiyecegim bir teklif sundu ve bu sirkete gectim. Bu demek degilki Hostgator batan bir gemi ve bende gemi batmadan terk ettim.
Hostgator'in softlayer da kalmasinin nedeni, baska gecebilecegi datacenter olmamasi. Ya kendi datacenterini kurucakti yada softlayer ile devam etmek zorunda kalicakti. Softlayer su anda IBM e satiliyor ve gelecegi hakkinda hic bir garanti yok. Softlayerin yeni sahibi hostgatorin sunucu kiralarini iki katina cikarmak istese bu direk hostgatorin hosting fiyatlarina etki yapicakti ve bu riski goze almak istemiyorlardi.
EIG satin aldiktan sonra 3. bir opsiyon olustu. Yani EIG nin datacenterina tasinmak. EIG nin datacenteri softlayerdan daha kotu degil. EIG de softlayer datacenterlarinin daha iyisini yapabilecek para mevcut. Bu isten ekmek yiyen bir sirket kalkipta dandik datacenter kurmaz. Hostgator'in fiyatlarini dusuk tutup ileride olusabilecek bir riskden kurtulmasi amaci ile EIG nin sunucularina tasindi.
Bu tasinma islemi TR deki 5-10 bin musterisi olan sirketin tasinma islemine benzemiyor -ki 2000 musteriyi tasirken bile gunlerce kapali kalan sunuculari olan sirketler mevcut. Tasinan musteri sayisi 1 milyona yakin, domainler 12 milyona yakin. Bu durumda istenmesede ufak capli sorunlar olusabiliyor. Bu sorun 12 milyon domainde yasanmiyor. Belkide %0.05 inde yasaniyor. Bu nedenle sikayetlerin bu donemde cok olmasi normal. Bunlarin "Hostgator'i EIG satin aldi artik bundan sonra hergun kapanicak sunucular" gibi yansitilmasi yanlis bilgi olur.
Benim Hostgator a musteri kazandirmam, bu insanlara yardimci olarak ve sorunlarina cozum ureterek gerceklesti. Binlerce musteri Ingilizce derdini anlatamayip caresiz kaldiklarinda bizlerin verdigi yardimlarla sitelerini tekrar calisir hale getirdiler. Bu musterilerin benim arkamdan baska sirkete gecmelerinin nedeni bulundugum yardimlari devam ettirebilmem icindir. Hostgator 2008 yilinda Amerika'nin en hizli buyuyen hosting sirketi secilmisti. Su anda calistigim sirkette 2011 ve 2012 yillarinda en hizli buyuyen hosting sirketi secildi. Bu nedenle arada bir kalite farki bulunmadigi icin gonul rahatligi ile benim arkamdan gelebiliyorlar. Hostgator Turkiye musterilerinin hepsi orayi birakip benim yeni sirketime gecse bu sadece sirketi %1 buyutur. Kimseyi bir yerden bir yere sirket buyutmek icin tasimiyoruz. Tamamen son 2 yilda kurulan arkadaslik ve dostluk cercevesinde sirket degistiriyor bu kisiler. Zaten hostgator'dan memnunlarsa kalkip onlara zorla tasinin demiyor kimse. Isteyen istedigi sirketi istedigi nedenlerden dolayi secmekte serbest.
Hostgator'in tum yoneticileri CEO su benim ailem gibi yakin insanlar ve hergun gorustugum kisiler. Her ne kadar baska bir sirket icin calissamda, sirf yeni sirketimi buyutmek icin olmayan seyleri varmis gibi gosterip yanlis bilgi vererek kotulemek profesyonelligin disina cikar. Hele ufak capli sirketlerin Hostgator ve EIG gibi sirketler hakkinda kotu bilgi vermesi, don kisotun yel degirmenine savas acmasindan farki yoktur.
Hostgator'in eski uluslararasi operasyon muduru ve marketing muduru olarak soyluyorumki, yukarida yazilanlarin hic biri gercegi yansitmiyor. EIG nin almasi, data center degistirmesi zaten herkesin bildigi seyler ve bunlarin gercekligini kimse tartisamaz ancak bu bilinen konular hakkinda link vererek tum konuda yazilanlarin hepsi gercek gibi gosterilmesi ve Hostgator kotu bir yol izliyor / kotu bir firma oldu denmesi gercek disi. Benim hayatimda aldigim kararlarla, Burakreisin actigi konulari baz alarak Hostgator hakkinda komplo teorileri uretmen cok yanlis. Bizlerin adini kullanarak komplo teorisi uretmezsen sevinirim.