Yeni açılmış bir siteye 15 tanıtım, footer backlink... (hızlı koşan atın b*ku seyrek düşer)

Önce içerik bakımından yeterli sayıya ulaşın, site içi optimizasyonlarınızı tamamlayın, eksikliklerinizi giderin. Off Page daha sonranın işi.

Mesela temanızı schema.org yapısal veri işaretleme etiketlerinden sektörünüze uygun olanları belirleyip entegre ettiniz mi?

Page Speed hatalarını giderdiniz mi?

Site arayüzü, kullanıcı açısından rahat kullanılabilir mi?

Hiyerarşik düzeniniz yeterli mi? Sitede istenilen yere, her sayfadan rahatlıkla ulaşılabiliyor mu?

Paravan çok güzel fayda sağlıyor ama paravanları açıp linkleri basarsanız olmaz, her işin bir inceliği var.

Bende 250+ adet paravan var 2 yıldır spinleyerek her gün farklı farklı içerikler gönderiyorum, link çöplüğü haline getirmiyorum, normal bir siteymiş gibi özen gösteriyorum. 5 tane normal içerik girdiysem, 1 tane tanıtım yazısı gönderiyorum.

1/5 oranı benim gözlemlerime göre ideal bir oran.

Paravanları ilk açtıktan sonra ilk ay sadece içerik girmelisin. Blogspot açacaksan her bir paravana farklı gmail hesabı ile açman daha faydalıdır.

Off page çalışmadan önce, site içi eksikliklerini tamamlayıp, diğer yandan açacağın paravanlara içerikler ekleyerek beslemeye başla 1 aydan sonra ufak ufak tanıtımları bas. Sonraları 1/5 oranını geçmeni tavsiye etmem.

İyi çalışmalar, başarılar.