Ben de tanıştığımıza memnun oldum. Ben sitelerine en acımasız deneyler yaparak onları mahveden kişiyim Kalan sağlar da bana yol gösterenler.

osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada benzer tecrübeleriniz var mı?
Evet. Birkaç yıl önce yazılımcı grubumuzla ilgili bazı testler yaptık. Onları daha fazla ilgilendiren kısmı bu işi programatik olarak nasıl kıvıracaklarıydı, beni sorguyu ele geçirmek Sorguyu aldık, metinleri ayıkladık. Burada tartışma yaşandı. Bazılarına göre rekabetin zorlamaya başladığı nokta baz alınmalıydı, yani ilk 12 diyelim. İkinci gruba göre en fazla CTR alan siteler baz alınmalıydı. Burada 10.sırada çıkan sitenin CTR oranı 7.sırada çıkan siteden fazlaydı. Sonunda ilk 10 olsun diye karara varıldı. Burada bir etkisiz kelime listesine ihtiyacımız oldu, iyi kötü bir liste yaptık, fakat Google'ın listesini bilmediğimizden bunun çok sağlıklı olmayacağını düşündük. Etkisiz kelimeleri ayıkladık geri kalan kelimeleri kesip biçip yoğunluklarına göre ağırlık vermeye çalıştık. Metinlerimizi oluşturduk denemeler yaptık. Sonuçlar iç açıcıydı. Daha iyisi olur mu diye düşündük. Çoğu kişi ön yargılıydı fakat ben yabancı bir sorguyu almayı teklif ettim. Aynı kelimede yabancı sorguyu komple aldık. Türkçeye çevirileri ben yaptım. Bunu yaparken benzer kelime listesine çok dikkat etmeye çalıştım. Tekrar deneme yaptık. Çeviri site kendi oluşturduğumuz siteye göre daha parlak sonuçlar verdi. Bu sırada bir arkadaş sadece ilk sırada çıkan siteye göre benzerlik yapmaya çalışmıştı. Sonra onun benzettiği site uçtu -60 lara. Yeni oluşturduğu site de aynen çok gerilere uçtu. Burada hepimiz benzerlik üzerinde durduğumuz kadar farklılık üzerinde de durmamız gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Sonra bu çalışmaya siteleri ilişkilendirme konusunu ekleyerek devam ettik...

Biz içerik açısından olaya bakmaya çalıştık. Fakat mark up açısından bir benzerlik veya başka açılardan neler olur nasıl olur onu hiç bilmiyorum. Benim kişisel önerim manuel olarak da birçok sorguda kullanıyor ve olumlu sonuçlar alıyorum, terimleri dikkate almaya çalışıyorum. Ve daha iyisi olmaya.

Bir diğer konu olan burada anlatıldığı şekli ile micro site mantığını evet birçok sorguda kullandım ve olumlu sonuçlar aldım. Bence hala da işe yarıyor. Yani yakalanmadığı sürece. Arkadaş çok uzun ömürlü olmayabilir demiş, evet haklı olabilir. Artık çok şeyin garantisi yok. Ama denemeye değer diye düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar siteler arası farklılık yaratmak gerekir. Google network siteleri nasıl yakalıyor sorusunu ciddi anlamda sorgulamak. Burada sorguyu ele almak ve bu sorguda kimlerin çıktığına bakmak, örneğin wiki, pinterest, face, blogger, twitter... bunlar hepsi birer ipucudur. Kullanmak gerekir. Türkçe sonrası ingilizce site kasmak hele bir de çok rekabetliyse kayaya çarpmak gibidir. Bu nedenle tüm kozları kullanmak gerekir. İyi bir on-page her zaman siteyi bir adım öne taşır. Anchor text olarak da anahtar kelimenin de kullanılması taraftarıyım, site adresinin de, jenerik kelimeler dediğimiz sıradan kelimelerin de. Ayrıca moz'da yayınlanan co-citation bile gelecekle ilgili bir tahmin ama onu da kullanıyorum.